2024.03.29, Péntek
A dávodi templom felújítására is gyűjt a Bács-Kisun Megyei KDNP

A dávodi templom felújítására is gyűjt a Bács-Kisun Megyei KDNP

Bacsmegye.hu

2016.12.09. 06:34

Csütörtökön este sajtótájékoztató keretében számolt be róla Mák Kornél a párt megyei elnöke, hogy 2017. márciusban Kecskeméten és Pécsen rendeznek jótékonysági koncerteket azzal a céllal, hogy a dávodi templom elhasználódott ajtaját ki tudják cserélni és a híres templom további felújításához forrást gyűjtsenek. Majd beszámolt a kecskeméti Cifra Palotában megnyitó tárlatról, amit Márton Áron püspök emlékév alkalmából hoztak el Kecskemétre is. A KDNP-s est zenével és agapéval zárult.

Hirdetés

Csütörtökön délután Kecskemét rendezett sajtótájékoztatót a Bács-Kiskun Megyei KDNP azzal a céllal, hogy felhívják Dávod polgármesterével közösen a figyelmet a Bajától 25 kilométerre délre fekvő, a szerb határtól alig 6 kilométerre lévő közel háromezer fős településre a figyelmet.

A tájékoztatót követően a KDNP kecskeméti önkormányzati képviselője Kovács Ferenc nyitotta meg a kecskeméti Cifra Palotában azt a tárlatot, ami a 120 éve született Márton Áron püspök életútját mutatja be az érdeklődők számára. Mint Kovács Ferenc elmondta a legendás püspök életútja és kiállása ma is példa lehet az egyre inkább keresztényellenes világunkban. Beszámolt róla, hogy az 1980-ban elhunyt püspök boldoggás avatási folymata zajlik.

Végül az estet a KDNP megyei vezetősége a kecskeméti Mátyás Király Általános iskola citerazenekarának az előadását követően vezetőségi ülést rendezett, majd a szokásoknak megfelelően csendes agapéval zárták a találkozót.

Galéria