2024.04.20, Szombat

Vénakereső készüléket kapott a Bácsalmási Mentőállomás

K&H Csoport

2016.10.02. 09:35

Innovatív eszközökkel bővült a Bácsalmási Mentőállomás eszközparkja. A K&H gyógyvarázs műszerpályázaton elnyert vénakereső készülékek olyan korszerű eszközöknek számítanak, amelyekkel a legkisebb betegek vizsgálata és gyógyítása hatékonyabban és kíméletesebben elvégezhető.

Hirdetés

Bács-Kiskun megyében a K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázatán az elmúlt 13 év alatt 12 gyermekek gyógyításával foglalkozó osztály és mentőállomás kapott több mint 19 millió forint értékben új orvosi műszereket. Idén a K&H gyógyvarázs jóvoltából a Bácsalmási Mentőszolgálat 300 990 forintot, a Jánoshalmi Kistérségi Egészségügyi Központ pedig 3 880 485 forintot fordíthat eszközbeszerzésre.

„A Bácsalmási Mentőállomás a leghátrányosabb helyzetű térségek egyikében működik, s nemcsak a bácsalmásiakat, hanem a környező járások betegeit is ellátja. Az innovatív, gyors eszközre rendkívül nagy szükség van, hiszen a mentőellátás a véletlen, előre nem tervezet sérülések, betegségek és balesetek következtében bekövetkezett életveszélyes helyzetek elhárításáról szól, ahol minden perc számít” – mondta Sinka József, a Bácsalmási Mentőállomás képviselője a műszerek átadásakor.

 

A vénakereső eszköz szabadalmaztatott átvilágítási technikájának köszönhetően az orvosok könnyebben és fájdalom-mentesebben találják meg a vénákat. A készülék olyan fényt bocsát ki, amely a szövetekben különböző módon nyelődik el, így a vénák nagyszerűen kirajzolódnak. Leginkább ez a gyermekeknél és azon pácienseknél fontos, ahol a vénák nehezen érzékelhetőek.

 

 „A K&H ügyfelei okos döntéseinek elősegítésén túl aktív társadalmi szerepet is vállal. Ennek egyik kiemelt területe az egészség, ezen belül a gyermekegészségügy támogatása.  Ahogy a K&H-nál igyekszünk minél innovatívabb megoldásokkal kiszolgálni ügyfeleinket, úgy a gyermekegészségügyet is minél modernebb eszközökkel szeretnénk támogatni. Nagy öröm számunkra, hogy az ország minden részében, így Bácsalmáson is támogathatjuk a gyermekek gyógyítását szolgáló intézményeket” – mondta Fülöp Tibor, a K&H bácsalmási fiókvezetője.

 

a K&H gyógyvarázs pályázatról

A program országos pályázatának hatálya kiterjed a társadalombiztosítási támogatással rendelkező, Magyarországon fekvő- és járóbeteg szakellátást végző gyermek-szakkórházak, kórházak, klinikák és országos intézetek gyermekosztályaira, illetve a gyermekmentési tevékenységet végző mentőszolgálatokra. A K&H Csoport a gyermekegészségügy elkötelezett támogatója, és évről évre tudatosan törekszik arra, hogy a terület változó igényeinek megfelelő lehetőségeket kínáljon fel az egyes intézetek és szakembereik számára. A K&H gyógyvarázs idei műszerpályázata során 9 megye 14 gyermekegészségügyi intézménye részesült összesen 20, intézményenként maximum 4 millió forint értékű eszköztámogatásában. A pályázatra ezúttal 93 kórház és mentőállomás nyújtotta be jelentkezését, 54 településről.

Ajánló