2024.06.24, Hétfő

klímaváltozás

Rekreációs övezetté alakul a bátyai tó környezete

2020.10.08

Megye

A 2017-ben indított LIFE-MICACC projekt célja, hogy a klímaváltozás hatásainak leginkább kitett magyar települések természetes és hatékony módon, vízmegtartással alkalmazkodhassanak az egyre gyakoribbá váló aszályokhoz és villámárvizekhez.

Ez az európai ország már szükségletei felét megújuló energiával fedezi

2020.01.02

Gazdaság

A dánoknak a terv szerint 2050-re kell elérniük a klímasemlegességet, a tavalyi rekord szerint jól haladnak.

Ezzel a beruházással reagálnak Bátyán a klímaváltozásra

2019.07.31

Megye

Három évvel ezelőtt a Belügyminisztérium partnereket keresett egy olyan projekthez, mely jó megoldásokat valósít meg és mutat be a vízmegtartás terén. Bátya Község Önkormányzata élt a lehetőséggel, sikeresen pályázott, így a település azon kevesek egyike, aki részt vehet a LIFE-MICACC mintaprojektben. A bátyai projektrész ősszel a kivitelezés fázisába léphet.

Közel a világszintű egészségügyi vészhelyzet a klímaváltozás miatt

2017.11.01

Már most jelentős hatásai vannak a klímaváltozásnak az emberiség egészségére - állapították meg az Egészségügyi Világszervezet és a világ 26 kutatóintézetének és egyetemének szakemberei a The Lancet című orvostudományi folyóiratban közzétett tanulmányukban.

A felmelegedés ellenére is kedvező adottságok Szentkirályon

2016.04.09

Jó kiindulási helyzetet teremt a klímaváltozás elleni küzdelem terén a Bács-Kiskun megyei Szentkirály és környéke.

Változatlanok a klímavédelem céljai

2020.06.03

Országos Hírek

Az akcióterv keretében felszámolják az illegális hulladéktárolókat, megtisztulnak a folyók az illegális hulladéktól, valamint folytatódik a fásítási program is.

A jövő még mindig az emberiség kezében van...

2019.09.26

Megye

Soha nem volt még ennyire pusztító hatású a klímaváltozás a tengereken és a jéggel borított vidékeken.

Rossz hír az allergiásoknak: a klímaváltozástól magasabb a pollentermelődés is

2019.04.13

Országos Hírek

Rossz hír azoknak, akiket pollenallergia gyötör: direkt kapcsolatot talált egy amerikai-magyar kutatópáros a felmelegedés, a hőmérsékleti maximumok és minimumok együttes növekedése, valamint a pollentermelődés között. A kutatópáros számára az is világossá vált a mérési adatok elemzésekor, hogy az utóbbi években szinte megszokottá vált fagymentes napok számának növekedésével meghosszabbodik a pollenszezon és megnövekszik a pollenkoncentráció is. A kutatás szerint az allergén növények északabbra húzódnak a bolygón.

Klímaváltozásra adott innovatív válaszok Bács-Kiskunban

2016.11.17

Megye

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a megyei klímastratégia elkészítésére.

Fontos problémának találják, de a megoldást másoktól várják az emberek

2016.02.28

Felmérést végzett a Magyar Tudományos Akadémia (MTA), hogyan viszonyulnak az emberek Magyarországon a klímaváltozáshoz. A fő eredmény, ami elég beszédes is, hogy a kutatóktól, tudósoktól várják az emberek a klímaváltozással kapcsolatos megoldást.