2024.05.20, Hétfő

Papírhajókkal emlékeztek az eltűnt gyermekekre

2016.06.01. 11:14

Papírhajókat bocsátották a vízre a fiatalok és szüleik, így emlékeztek az eltűnt gyerekekre a kiskunhalasi Sóstó partján.

Hirdetés

Papírhajókat bocsátották a vízre a fiatalok és szüleik, így emlékeztek az eltűnt gyerekekre a kiskunhalasi Sóstó partján. A kétnapos rendezvényen gyermekprogramok zajlottak, ismerkedhettek a rendőrség, a mentők és a tűzoltók munkájával. 

A kiskunhalasi Sóstó partján 2016. május 28-án és május 29-én a Kiskunhalas Város Önkormányzata, a Konok Kunok Motoros Egyesület, valamint a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Társaság gyermeknapot tartott. A gyerekek a tűzoltók, a mentők és a rendőrség munkáját is megismerhették a rendezvényen. A kiskunhalasi rendőrök számos programmal készültek a fiataloknak. A gyerekek többek között kipróbálhatták a részegszemüveget, részt vehettek ujjlenyomatvételen, tanácsokat kaptak a nyár veszélyeiről és megtekinthették Hektor, a kábítószer kereső kutya bemutatóját is.

Az eltűnt gyermekek világnapja alkalmából vasárnap délután az eltűntekre emlékezve a gyerekek és szüleik által hajtogatott papírhajókat bocsátották vízre a partról illetve egy csónakból. A parton a gyerekek mécseseket gyújtottak és közösen hallgatták meg a csellengők népszerű dalát. A játék, a szórakozás mellett ismételten nagy hangsúlyt kapott a megelőzés.

forrás: police.hu

KiskunhalasSóstópapírhajóeltűnt gyermekek