2023.04.01, Szombat

ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉS A KISKUNHALASI OTTHONBAN

2015.12.12. 17:04

Véget ért a kiskunhalasi Pszichiátriai Betegek és Fogyatékos Személyek Otthonának Széchenyi 2020 program keretében megvalósult energetikai korszerűsítése. A beruházás keretében szigetelésre került és megújult az intézmény épületeinek homlokzata és lábazata, szigetelésre került a födém és a lapos tető, valamint kicserélték a külső nyílászárókat is.

 

A Környezet és Energia Operatív program keretében megújultak a csaknem 300 főt ellátó Pszichiátriai Betegek és Fogyatékos Személyek Otthona kiskunhalasi épületei. A 149.87 millió forint európai uniós támogatás segítségével megvalósult projekt célja, hogy jelentősen javuljon az intézmény energiahatékonysága, valamint a gondozottak számára is ideálisabb környezetet teremtsenek mind a bentlakáshoz, mind az önálló életre felkészítő fejlesztéshez.

A KEOP-5.7.0/15-2015-0250 számú, „Pszichiátriai Betegek és Fogyatékos Személyek Otthona, kiskunhalasi épületének energetikai korszerűsítése” című beruházás során a hőszigetelési munkálatok kerültek a középpontba. A projekt keretében a kivitelező szigetelte az épületek homlokzatát és lábazatát, szigetelte a födémet és a lapos tetőt, valamint a külső nyílászárók cseréje is megvalósult. A korszerűsítésnek köszönhetően évente 143,68 tonnával csökken az üvegházhatású gázok kibocsátása, míg az energiahatékonyság növelés révén megtakarított éves elsődleges (primer) energiahordozó mennyisége 2547,972 GJ.

A Pszichiátriai Betegek és Fogyatékos Személyek Otthona ápolást-gondozást nyújtó tartós bentlakásos intézmény. 1993. április 1-jén adták át, jelenleg saját mosodával, varrodával és karbantartó csoporttal működik. Az épületek melletti zöldterület segíti a lakók mozgásigényének kielégítését, valamint a szabadidős tevékenységek lebonyolítását.

fotó: topszi.hu

Galéria

KiskunhalasPszichiátriai betegekfogyatékos személyek otthonaenergetikai korszerűsítés

Ajánló