2021.10.23, Szombat

Kiskunhalas

Rendőrségi motorokkal erősítik Kiskunhalast

2019.08.06

Kiskunhalas

Két új motort kapott a kapitányság.

Újabb munkahelyteremtő fórumra várják a Bács-Kiskun megyében élőket

2019.07.20

Megye

A kormányhivatal munkatársai valamennyi nagyobb megyei településen megjelennek a hónap folyamán.

Megújult a kiskunhalasi Csipkeház és Csipkemúzeum

2019.06.23

Kiskunhalas

A Csipkemúzeumban a bemutatószekrényeket cserélték újakra, korszerűsítették a világítást és interaktív digitális eszközöket szereztek be. Ezek segítségével a korábbiaknál bővebb és érdekesebb információhoz juthatnak a látogatók: a virtuális csipkevarrás mellett lesz "csipkekvíz" és "csipkekirakó" is, a tájékozódást pedig a mobileszközre letölthető tárlatvezetés is segíti. A kiállítótermekben a korábbi, hagyományos fekete és fehér színeket a kék különféle árnyalatai váltják fel. 

A legjobbak közé törekszik Kiskunhalas az új élményfürdőjével

2019.06.04

Kiskunhalas

A tervezett komplexumban a gyógyászati, uszoda és wellness funkciók is a legmagasabb szinten épülnek ki.

Magyar Hősök Napjára emlékeztek Kiskunhalason

2019.05.29

Kiskunhalas

Május 26-án a Pászrtűz Egyesület szervezésében emlékeztek meg a magyar hősökről. Végső István történész, elnök köszöntőjét követően Kiss Ferencné és Maróti Dezső verselők olvasták fel szerzeményeiket. A Kiskunhalasi Népdalkör katona-dalcsokrokkal idézte meg a világháborúk idejét. 

8 év szünet után ismét nemzetközi lovasversenynek ad helyszínt Kiskunhalas

2019.04.28

Kiskunhalas

A CSI** 42. Nemzetközi Díjugrató Lovasverseny április 29 és május 1. között kerül megrendezésre a Hirling József Lovasparkban.

Az időben felfedezett tumor jó eséllyel gyógyítható

2019.03.25

Megye

Bács-Kiskun megyében három akkreditált emlőszűrő központ működik: Kecskeméten, Baján és Kiskunhalason. Mindenki a lakóhelye szerint illetékes központban tud vizsgálatra bejelentkezni. A rosszindulatú emlőtumor időben felfedezve, korszerű kezelésekkel, nagy eséllyel gyógyítható. Rendszeres szűrővizsgálattal – országosan- az emlőrák okozta halálozás 35-40%-os csökkenése érhető el.

Világos stratégiával várja a generációváltást a Merkbau

2019.02.25

Megye

Kiválósági díjat érdemelt a kiskunhalasi építőipari cégnél érvényesülő gondolkodásmód, ami a munkavállalókat és a tulajdonosokat egyaránt segíti.

A 40 éves Bernáth Lajos Kollégium az elmúlt évtizedek legnagyobb felújításán esett túl

2019.02.12

Kiskunhalas

Bár még nincs teljesen vége a munkálatoknak, a tanév kezdésével már nagyrészt a megújult terekkel találkozhattak a Kollégiumban élő gyerekek.

Kilátót alakítanak ki a kiskunhalasi városháza tornyában

2019.01.03

Kiskunhalas

A mintegy 62 millió forint értékű beruházást a Püspöki Építőipari Kft. kivitelezi.

Az ország legjobbja a halasi roma felzárkóztatási program

2018.11.18

Országos példa lett több halasi kezdeményezés is, pályázatoknak köszönhetően pedig több program is beindulhatott a városban.

Megválasztották az új kiskunhalasi diákönkormányzat tagjait

2018.10.18

Kiskunhalas

A képviselő-testület által elfogadott Ifjúsági Koncepció alapján rájuk vár a feladat, hogy a fiatalokat érintő kérdésekben segítsék a városvezetés munkáját.

Több mint félmilliárdos fejlesztés érkezik Kiskunhalasra

2018.10.11

Kiskunhalas

A forrás nagyobb része a Csipke Gyógyfürdő projekt elindításához szükséges engedélyezési eljárások és tervek elkészítésére szükséges, a másik részéből pedig folytatódik a Hirling Lovaspark korszerűsítése.

A hétvégén Kiskunhalas a "burgonya fővárosává" vált

2018.10.08

Kiskunhalas

Már ötödik éve rendezték meg a Kiskunhalasi Burgonya Napokat. A hagyományokhoz híven az első napon szakmai konferencia és fajtabemutatók várták az ágazat érdeklődőit, ahol a szakpolitikusok helyzetértékelőjén túl tájékoztatók hangzottak el a NÉBIH és NAK szakembereitől, melyet fajtabemutatók követtek.

Új épületszárnnyal bővült a Központi Református Általános Iskola Kiskunhalason

2018.09.30

Kiskunhalas

A korábban régi konyha és ebédlő alapjain, új szintek felhúzásával, és az épület jelentős bővítésével új tantermek, szaktantermek alakultak ki, teljesen új bútorzat, modern eszközök kerültek beszerzésre.

Vonatpotló busz jár Cegléd és Kiskunfélegyháza között szombattól

2019.07.30

Megye

Módosított menetrend szerint zajlik majd az érintett vonalon a közlekedés augusztusban.

Bács-Kiskun megyei lett a legerősebb magyar hivatásos tűzoltó

2019.07.02

Kiskunhalas

Hat ország legerősebb tűzoltói mérték össze tudásukat a Toughest Firefighter Alive (TFA), azaz a legerősebb tűzoltók versenyén, ahol Csernék Zsolt szerezte meg az aranyérmet.

Kiskunhalason dőlt meg a vasárnapi melegrekord

2019.06.18

Kiskunhalas

2019. június 16-a "sokáig felejthetetlen napként vonul be a magyarországi klímatörténelembe". Kiskunhalason 35,7 fokkal új napi melegrekord született. Ugyanakkor a fülledt, nagyon meleg levegőben vasárnap délután hatalmas zivatarfelhők képződtek, amelyekből az ország több pontján felhőszakadás és jégeső is kialakult.

Kiskunhalas szépségeit bemutató fotópályázatot hirdetnek

2019.06.03

Kiskunhalas

A pályázatra olyan fotókat várnak, amelyek a mai Kiskunhalas szépségeit vonzó, elgondolkodtató, érdekes és mindenképpen látványos perspektívából mutatják be.

Újra várja a házasulandó párokat Kiskunhalas új felújított házasságkötő terme

2019.05.12

Kiskunhalas

A helység teljes korszerűsítésen esett át, így új bútorok, székek, dekor elemek, hang-, fény- és hűtési, fűtési technika fogadja a házasulandókat és vendégeiket.

Kiskunhalasra is ellátogat idén az országjáró gasztro-konvoj

2019.03.27

Kiskunhalas

A minőségi street foodokat 15 városba viszik el a food truckok tavasztól késő őszig. A hagyományos roadshow április végén Egerben indul, ezután májustól többek között Kiskunhalasra, Zalaegerszegre és Veszprémbe látogatnak a kocsik. A közel 200 autót számláló Street Food Egyesület célja, hogy az ország minden szegletében megteremtse az igényt a minőségi gyorsételekre.

Jelentős fejlesztések a halasi Rendőrség környezetében

2019.03.22

Kiskunhalas

440 méternyi aszfaltút készült el, a Gárdonyi utca mellett 32, a rendőrkapitányság mellett pedig 12 új parkoló létesült. Kialakítottak egy teljesen új, zúzottköves várakozóhelyet is, ide 94 jármű parkolhat. A beruházás során fedett kerékpártároló is készült és térköves járdán lehet megközelíteni a rendőrség épületét.

Átadták az új kiskunhalasi börtönt

2019.02.24

Kiskunhalas

A kiskunhalasi börtön átadása csak a fejlesztések kezdete, az Országos Büntetés-végrehajtási Intézet bővítése és modernizálása tovább folytatódik.

Átadták a Készenléti Rendőrség kiskunhalasi épületegyüttesét

2019.01.31

Kiskunhalas

Az új, most átadott 96 férőhelyes épületegyüttest a kiskunhalasi volt határőrlaktanya területén alakították ki, ahol a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság egységei mellett a Készenléti Rendőrség 2012-ben átadott épületében szolgálatot teljesítő XXVII. és a XXVIII. határvadász bevetési osztály állománya is helyet kapott.

A Thorma János Múzeum adott otthont a Bács-Kiskun Megyei Turisztikai Konferenciának

2018.11.23

Kiskunhalas

A feladatok között szerepelt a megye turisztikai helyzetképének felvázolásán túl, az ágazatban rejlő lehetőségek feltárása is.

Kiállításon a Halas Táncegyüttes 30 éve

2018.10.25

A fotókat, okleveleket, díjakat, viseleteket bemutató tárlat péntek este nyílt meg a Közösségek Házában. 

Fiatalos megjelenést kapott a kiskunhalasi szakképző iskola

2018.10.15

Kiskunhalas

A jelenleg 570 diák oktatását ellátó intézményben több mint 40 szakmát kínálnak a fiataloknak. Választhatnak az építő-, fém- és vendéglátóipari szakmák közül, de tanulhatnak asztalosnak, villanyszerelőnek, vagy éppen varrónak is.

150 elítélt dolgozik az új börtön kialakításán Kiskunhalason

2018.10.09

Az építkezéssel egyidejűleg megkezdődött a toborzás is Kiskunhalason. Két irodában folyamatosan várják az érdeklődőket, hiszen közel 250 munkatársra lesz szükség az új börtönben.

Új börtön épül Kiskunhalason

2018.10.05

Az új börtön kivitelezése a napokban kezdődött és várhatóan 2019 januárjában adhatják át, ezután érkezhetnek a rabok.

Megkezdődött a Csipkeház felújítása

2018.09.24

Kiskunhalas

Januárban jelentették be a jó hírt, miszerint a Csipkeház több, mint 70 millió forint értékben megújul. A munkálatok néhány hete megkezdődtek, jelenleg cudar a helyzet, ám jelentős energetikai korszerűsítés, kiállítás modernizálás és interaktivitást támogató eszközbeszerzések előtt állnak, ami megéri ezt az átmeneti állapotot.