2024.02.26, Hétfő

Délutánra lecsillapodtak a kedélyek Kiskunhalason

2016.06.02. 18:23

Ez zsinórban a harmadik nap, hogy valamilyen atrocitás történik a kiskunhalasi befogadóközpontban. Ma ismét csoportokba verődve tiltakoztak a migránsok, jobb körülményeket és gyorsabb ügyintézést követelve.

Hirdetés

Ez zsinórban a harmadik nap, hogy valamilyen atrocitás történik a kiskunhalasi befogadóközpontban. Ma ismét csoportokba verődve tiltakoztak a migránsok, jobb körülményeket és gyorsabb ügyintézést követelve. Délben sokan nem fogadták el az ebédet. Délutánra ismét nyugalom lett a táborban.

A délelőtti órákban ismét indulatosabbá váltak a migránsok Kiskunhalason, a befogadótáborban. Csakúgy mint tegnap, ma is "freedom" (szabadság) szót skandálták, három szószóló pedig beszédeket intézett hozzájuk, amellyel tovább fokozzák az indulatokat. 

Kedden az egyik afgán migráns egy másik társa füléből kiharapott egy darabot. Szerdán a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy az ötszáz menekültügyi őrizetes közül mintegy háromszáz fogalmazott meg követeléseket, "a zárt körülményeket és a lassú ügyintézést kifogásolva". 
Egyik szószólójuk, egy szíriai férfi petíciót juttatott el a menekültügyi hatósághoz, majd arra szólította fel az egybeverődött illegális bevándorlókat, hogy induljanak el Budapestre. 

A rendőrök egész nap nyugtatni próbálták az embereket, délutánra helyre is állt a napirend - jelentette az M1 tudósítója. 

A rendőrség most is jelentős erőkkel biztosítja az intézményt a telephely fegyveres biztonsági őrségével együtt.

mti

Fotó: mti/Ujvári Sándor

 

Galéria

Kiskunhalasmigránsbefogadó táborzavargás