2020.10.30, Péntek

Fergeteges volt a „Merkbau-csapat” huszonötödik évkezdő bálja

2016.01.11. 19:02

Huszonöt éve minden évet azzal kezd a kiskunhalasi Merkbau-csoport, hogy a cégért és a cég dolgozóiért „dolgozókat” vendégül látják a tulajdonosok egy évnyitó bálra.

Huszonöt éve minden évet azzal kezd a kiskunhalasi Merkbau-csoport, hogy a cégért és a cég dolgozóiért „dolgozókat” vendégül látják a tulajdonosok egy évnyitó bálra. Így nem csoda, hogy a huszonötév alatt a rendezvénynek komoly szokásrendszere alakult ki, amely bevett szokásokat a cégcsoport vezetői a hétköznapi munkájukhoz hasonlóan nagyon komolyan vettek az idén is. Az eseményre ez alkalommal is Kiskunhalason került sor, amire ez alkalommal több, mint 430 fő érkezett.

Az érkezőkre a bejáratnál váró aperitifek elfogyasztása után a köszöntő beszédek vártak először. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján az idén óriási kivetítő és komoly hangosítás tette lehetővé, hogy az alapításának a huszonötödik évfordulóját ünneplő társaság alapítói, az idén is kimerítő köszöntőit mindenki jól áthassa és jól hallhassa.

A köszöntők sorát Merényi Jakab kezdte meg, aki visszaemlékezett a cég alapításának a körülményeire, és az elmúlt évtizedek legjelentősebb eseményeire. Így elmondta, hogy az eredetileg német-magyar vegyesvállalatként alapított társaságnak pár év eltelte után, komoly német tapasztalatokkal a háta mögött nyílt lehetősége, hogy a hazai piacon is nevet szerezzen és növekedjen. Ez meg is valósult, hiszen az összevont eredmények alapján a dinamikusan növekvő cégnek az elmúlt 25 évben közel 90 milliárd forint bevétele keletkezett, amelyből 2015-re több, 13 milliárd forint jutott. Merényi Jakab elmondta, hogy a cég ma is meg tudta tartani az erős középméretű vállalkozás jellegét, hiszen folyamatosan stabil pénzügyi háttérrel és folyamatosan 5%-körüli nyereséggel működött a legnehezebb években is.

A következő előadást Balanyi László tartotta, aki közismerten a cég pénzügyi lelkiismerete is egyben, hiszen a munkáját az adminisztráció koordinálása teszi ki ma is. Balanyi László a 2015-ös eredményt részleteiben is bemutatta, így elmondta, hogy az épszer tevékenységből is és a kereskedelmi tevékenységből is 5-5 milliárd forint bevétele származott a cégcsoportnak, amelyet mára kilenc cég alkot. Külön megjegyzendő, hogy a cégnél rendszerint leértékelt kereskedelem óriási eredményéért Márton Norbert igazgatónak kifejezetten megköszönte ezt a sikert!

A jövőt illetően Knáb János műszaki igazgató biztosított mindenkit, hogy bár nehéz év elé néznek az idén is, mint eddig mindenkor, de miután az elmúlt évben is számos elérhetetlennek tűnő eredményt produkált a „Merkbau-csapat”, így ő a 2016-os évtől is számos eredményt vár. Részletesen felvázolta a mára országos (sőt több országos) kiterjedtségű társaság különböző igazgatóságainak és vállalatainak a 2016-os várható elképzeléseit és reményeit. Végül mindenkit arra biztatott, hogy bár ő is tudja, hogy számtalan nehézség áll a cégcsoport sikerének az útjába, de pozitív gondolkodással és az elért sikerek adta önbizalommal bizonyosan az idén is messzire fognak eljutni.

Meglepték a tulajdonosokat…

25 év nagyon hosszú idő, mint Merényi Jakab jellemzően elmondta, ma akkorák az unokái, mint a Merkbau alapításakor a gyermekei voltak. Így nem csoda, hogy az ünnepség nem volt mentes a torokszorító pillanatoktól sem, hiszen mindenki egy kicsit belegondolt, hogy hány éve már, hogy együtt dolgozik ezzel a rendszerváltás idején alapított ötlettel, ami mára egy rendkívül komoly üzleti vállalkozássá fejlődött.

Persze azt csak az a kevés bennfentes tudta, hogy a köszöntők után nem a szokásos tortavágás és zenés est következik, hanem a cégcsoport felső és középvezetői felállnak a színpadra és dalra fakadnak, majd különböző ajándékokkal lepik meg a cégcsoport tulajdonosait. Annyi bizonyos, hogy kevés olyan vállalat van ma Magyarországon, ahol egy hasonló esemény ilyen őszintén lezajlott volna.

Azért folytatódott a program a protokoll szerint

Hiszen ezen az ünnepségen szokásosan elismerik a cég legsikeresebb munkatársait, akik valamilyen módon elismerést szereztek a mára több, mint 300 család életét biztosító társaságnak. Kaptak jutalmat jól dolgozó segédmunkások, mesteremberek, adminisztrátorok, értékesítésben dolgozók, és természetesen az idén is egy nagyértékű Doxa karórát kaptak a cégnél a huszadik évüket megkezdők.

Az idén is hosszúra nyúlt eseményt követően a meghívott vendéget Szabó Ádámot sokan kétkedve fogadták. Hiszen a rendkívül fiatal zenész egy szál harmonikával, nem tűnt igazán meggyőzőnek. A látszat ez esetben is csalt, ugyanis Szabó Ádám úgy ahogy van „felrobbantotta” a rendezvényt. Bizonyos, hogy nem számolta meg senki, de legalább hússzor tapsolták vissza az egész vendégséget megmozgató fiatalembert, aki jókedvűen húzta a talp alá valót a közönség nagy-nagy örömére.

 

Pálinkadal búcsúzóul! A végén méltó köszöntéssel!

Közzétette: Merkbau Építőipari és Kereskedelmi Kft. – 2016. január 11.

 

Ekkora „bulira” még a legöregebbek sem emlékeztek Kiskunhalason a Merkbau évnyitó bálján, így a minden igényt kielégítő vacsorát követően boldogan vágták fel a több emeletes céges tortát, és aki bírta még hajnalig együtt mulatott a kiskunhalasi „Merkbau-csapatban”!

Galéria