2023.06.10, Szombat

Kiskunhalason emlékezés az áldozatokra

2015.11.12. 07:54

Kiskunhalas idén is csatlakozott a Háborús Emlékhelyeket Gondozók Társasága által meghirdetett nemzetközi gyertyagyújtási akcióhoz, amelynek az volt a célja, hogy minél többen tekintsék fontosnak az elhunyt áldozatok emlékének ápolását, a béke megőrzése melletti elkötelezettséget.

 

Szép számmal gyűltek az emlékezők a kiskunhalasi Pásztortűz Egyesület szervezésében az alsóvárosi római katolikus temető 11-es parcellájában tartott megemlékezésen. Végső István elnök megnyitó szavai után Szőts Oszkár Zoltán történész (ELTE) beszélt az első világháború eseményiről és következményeiről.

 

Célunk, hogy a „közös Európában együtt emlékezés” jegyében a ma élő nemzedék tagjai közül minél többen érezzék sajátjuknak a csatatereken maradt déd- és ükapáink sorsát, tekintsék fontosnak az emlékezetünk ébrentartását, a béke megőrzése melletti elkötelezettséget – hangoztatta a megemlékezésen Végső István, a Pásztortűz Egyesület elnöke. A résztvevők gyertyákat gyújtottak az áldozatok sírjánál és virágokat helyeztek el. Az eseményen diákok, közintézmények, civil szervezetek, magánszemélyek, mellett a város közjogi méltóságai is jelen voltak.

Az első világháborúra való emlékezés programsorozat a Honvédelmi Minisztérium támogatásával valósult meg.

Galéria

Ajánló