2024.05.20, Hétfő

Kiskunhalasi lövöldözés - Meghosszabbították a gyanúsított előzetes letartóztatását

2016.04.19. 09:36

Két hónappal meghosszabbították a Kiskunhalason, a bírósággal közös járási ügyészség épületében márciusban lövöldöző férfi előzetes letartóztatását.

Hirdetés

Két hónappal meghosszabbították a Kiskunhalason, a bírósággal közös járási ügyészség épületében márciusban lövöldöző férfi előzetes letartóztatását, a végzés nem jogerős.

A Budai Központi Kerületi Bíróság pénteki, nem jogerős végzését azzal indokolta, hogy a szökés és elrejtőzés megakadályozásához és a bűnismétlés megelőzéséhez nem rendelhetett el enyhébb kényszerintézkedést.
Az eljárás során beszerzett bizonyítékok szerint B. János megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy március 16-án az ügyészséggel egy épületben elhelyezett Kiskunhalasi Járásbíróság épületében gépkarabéllyal lövöldözött, csak dulakodást követően, az épületben tartózkodó biztonsági őr, gondnok és rendőr segítségével tudták lefegyverezni - közölték. A férfival szemben a Központi Nyomozó Főügyészség folytat eljárást emberölés előkészületének bűntette és más bűncselekmények miatt.
A férfi nem sokkal 9 óra előtt jelent meg a bírósággal közös járási ügyészségi épületnél azzal a szándékkal, hogy megöli a kiskunhalasi vezető ügyészt. Egy gépkarabélyt is magával vitt egy papírdobozban, valamint 240 lőszert. A férfi az átvizsgálásakor elővette a fegyvert, és az egyik biztonsági őrt arra szólította fel, hogy vezesse a vezető ügyészhez. Ezt azonban egy bírósági alkalmazott és két, az épületben tartózkodó rendőr megakadályozta, és végül lefegyverezték. A dulakodás közben a férfi három lövést adott le, de nem sérült meg senki.
A férfi március 18-án került előzetes letartóztatásba.

forrás: mti / hirado.hu

Galéria

KiskunhalasKiskunhalasi lövöldözésJárási Ügyészség