2024.07.19, Péntek

Újra megnyílt Kiskunhalas egykori Jeges-villája

2016.05.30. 08:42

Újra lehetőség nyílik meglátogatni - egy tárlat keretében - Kiskunhalas egyik érdekes épületét, az egykori Jeges-villát.

Újra lehetőség nyílik meglátogatni - egy tárlat keretében - Kiskunhalas egyik érdekes épületét. Az egykori Jeges-villában, a sóstói kiskastélyban Vajgel Pál "Szépség és szeretet" című gyűjteményes kiállítása május 28-tól látgatható. Tájképek, csendéletek, portrék, tanyai és bibliai életképek is az idős művész termékenységének bizonyítékai.

A zsúfolásig megtelt épületben, a megnyitón Végső István, a Pásztortűz Egyesület elnöke köszöntötte a vendégeket és az ebben az évben 81 éves művészt. Kollarics Gábor rajztanár megnyitó szavai mellett közreműködött még a szanki Kéknefelejcs Dalárda és Citerazenekar. A tárlaton közel 120 festmény és grafika látható, de átadásra került egy Halasi Csipkét ábrázoló mozaik is.

A kiállítás 2016. június 30-ig tekinthető meg a sóstói kiskastélyban (53-as út és Kolmann István utca sarka).

 

Vajgel Pál - névjegy

1935. augusztus 6-án született Makón. Gyermekkorától kezdve rajzol, de művészi álmait csak felnőttkorában tudta megvalósítani. Addig minden lehetőséget kihasznált fejlődése érdekében. Alkotásaiban jellemzően: Halas és környéke, tájképek, csendéletek, történelmi és bibliai események láthatók, melyek meghitt békét és életörömöt sugároznak.

Kiállításait Kiskunhalason, Kecskeméten, Jánoshalmán és Budapesten láthatta már a közönség.

Kreatív, fáradhatatlan művész, korát meghazudtoló módon és szorgalommal.

KiskunhalasKiskunhalasVajgel PálJeges-villa