2023.12.02, Szombat

Az ország különböző tájegységeinek csipkéit mutatja be a kiskunhalasi tárlat

2016.05.07. 15:53

Varrott, vert, horgolt, kötött és egyéb technikával készült csipkéket mutat be A magyar csipkék seregszemléje Kiskunhalason címet viselő tárlat.

Hirdetés

Varrott, vert, horgolt, kötött és egyéb technikával készült csipkéket mutat be A magyar csipkék seregszemléje Kiskunhalason címet viselő tárlat, amely pénteken délután nyílt a Csipkeházban. A kiállítás az ország különböző tájegységeinek jellegzetes csipkéit gyűjti össze.

Hatvan alkotó több mint százötven munkáját tárja a látogatók elé a XVII. Országos Csipkekiállítás és Találkozó keretében megnyíló kiskunhalasi tárlat. A felnőtt csipkekészítők mellett teret kapnak a fiatalok is: négy iskola és szakkör mutatkozik be a közönségnek, hogy bizonyítsák, van jövője csipkekészítésnek.

A találkozó egész napos vásárral és bemutatókkal folytatódik. Lepoglava (Horvátország), Magyarkanizsa (Szerbia), Nagykálló, Nemeshany, Szécsény, Alsóörs, Budapest, Debrecen, Hódmezővásárhely, Hövej, Karcag, Kerekegyháza, Kunmadaras, Makó, Öcsény, Pécs, Pécsely, Székesfehérvár, Szomolya, Tápiószecső, Terény és Veszprém csipkekészítői várják az érdeklődőket, hogy bemutassák a tájegységükre leginkább jellemző kézimunkákat. 


Szécsiné Rédei Éva igazgató elmondta, a csipkekészítési technikákat ki is lehet próbálni. A program délután az Újjászületés, megújulás címmel meghirdetett pályázat eredményhirdetésével folytatódik.

forrás: mti

Galéria

KiskunhalasKiskunhalascsipkeCsipkeház

Ajánló