2024.04.28, Vasárnap
Halasi siker a Szent István Bazilikában
Fotók: Pásztortűz Egyesület

Halasi siker a Szent István Bazilikában

Pásztortűz Egyesület

2024.01.02. 09:57

Hatalmas megtiszteltetés érte a kiskunhalasi Gál Mihály festőművészt, kiemelt lett egyik alkotása egy országos kiállításon - derült ki a Pásztortűz Egyesület lapunkhoz eljuttatott sajtóközleményéből.

Hirdetés

Az ünnepi szezonban, december közepétől Budapest egyik kulturális kincsét fedezhették fel azok, akik ellátogatnak a Magyar Kézművességért Alapítvány által szervezett 30. Betlehemi jászol kiállításra a Szent István Bazilika Lovagtermébe. Az esemény nem csupán egy kiállítás volt, hanem egy lenyűgöző művészeti kavalkád, ahol 130 kiváló művész 150 egyedi alkotásával tiszteleg a karácsony misztériuma előtt.

 

 

A  Betlehemi jászol kiállítás a budapesti Szent István Bazilikában decembertől volt látható. A Magyar Kézművességért Alapítvány 30. alkalommal hirdette meg pályázatát, amire hivatásos és amatőr művészek, gyermekcsoportok készítettek szebbnél szebb betlehemi jászolokat illetve az adventi ünnepkörhöz köthető alkotásokat.

Az idei kiállítás három különleges alkotást emel ki a 150 közül, amelyek elnyerték az első három helyezést. Ezek közül az egyik Gál Mihály kiskunhalasi festőművész remekműve, a „Mária és a kisded” című festménye volt. 

Ráadásul ennek az alkotásnak a képe került fel az idei utolsó Lámpás című folyóirat borítójára, amely az 1956-os Magyar Szabadságharcosok Világszövetsége lapja. Gál Mihály festőművész a Pásztortűz '56-os csoport tagja is.

 

KiskunhalasKiskunhalaskiállításMagyar Kézművességért AlapítványSzent István Bazilika