2024.03.29, Péntek
Átadták a felújított buszállomást Kiskunhalason
Fotó: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat / Facebook

Átadták a felújított buszállomást Kiskunhalason

MTI

2022.07.19. 14:00

Bács-Kiskun megyébe az elmúlt négy évben hatvan új autóbusz érkezett.

Hirdetés

A közlekedők döntéseinél, választásainál nagy súllyal esik latba a járművek és állomások általános állapota, komfortossága, tisztasága is, ezért is fontos azok felújítása - emelte ki a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésstratégiáért felelős helyettes államtitkára az új kiskunhalasi buszállomás avatóján szombaton.

Kállai Éva kiemelte: a Volánbusz 2018 óta rohamos ütemben korszerűsödő flottával szolgálja ki utasait, az idei év végére már a járműpark majdnem felét a fiatalabb buszok teszik ki. Hozzátette: a beszerzések megállították a buszállomány elöregedését, a korábban 13 év fölé emelkedő átlagéletkor még idén 8 évre csökkenhet.

Bács-Kiskun megyébe az elmúlt négy évben hatvan új autóbusz érkezett, közül hét Credobus Econell 12 típusú jármű Kiskunhalasra - mondta.

A városban régóta váratott magára a több mint félszáz éves állomásépület teljes felújítása, amelynek időszerűségét az évente itt megforduló közel egymillió utas érezhette leginkább - fogalmazott a helyettes államtitkár.

Bányai Gábor, a Dél-Alföld régió fejlesztéséért felelős kormánybiztos, a város országgyűlési képviselője hangsúlyozta: Kiskunhalason mostantól a 21. századhoz méltó körülmények között fogadhatják az utasokat. A város a komplex közlekedésfejlesztési intézkedéseinek megvalósítására mintegy 645 millió forintot nyert a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által irányított terület- és településfejlesztési operatív programból (TOP), az összeg több mint felét fordították az új buszállomás építésére.

Rideg László, a megyei önkormányzat elnöke kiemelte: a TOP-források révén eddig mintegy 4 milliárd forint érkezett a különböző halasi fejlesztésekre és további 1,6 milliárd forintot is nyert a város.

A közösségi közlekedés a reneszánszát éli, de ehhez megfelelő infrastruktúrát és szolgáltatást kell biztosítani az utazóközönségnek - fogalmazott Kruchina Vince, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója, aki hozzátette: ennek kiváló példája most átadott halasi buszállomás.

A város nevében Fülöp Róbert polgármester mondott köszönetet mindenkinek, aki segítette a beruházás megvalósulását.

KiskunhalasbuszállomásTOP pályázatokVolánbusz Zrt.