2024.04.23, Kedd
A kihasználatlan laktanyából lesz ipari övezet Kiskunhalason
Drónos fotók: Csóti Gábor

A kihasználatlan laktanyából lesz ipari övezet Kiskunhalason

HalasMédia

2019.08.14. 16:50

Az adás-vétel meg is történt, egy éven belül komoly változások történnek a 9 hektáros területen.

Hirdetés

Már vannak érdeklődök Kiskunhalas új ipari övezete iránt, amelynek kialakítása hamarosan elkezdődik majd a Szegedi úton, a volt orosz laktanya helyén. Mint arról korábban beszámolt a halasmedia.hu a testület igent mondott arra, hogy a város megvásárolja a közel három évtizede üresen álló ingatlant.

Ehhez 381 millió forráshoz jutott a város. Az már korábban eldőlt, hogy a beruházás helyszíne a Szegedi úton lévő volt orosz laktanya lesz. Még 2018-ban kezdeményezte az önkormányzat az ingatlan megvásárlását, tavaly októberben aztán a testület is igent mondott a tranzakcióra.  A 9 hektáros volt katonai objektumot, amely közel három évtizede áll kihasználatlanul, a közelmúltban megvásárolta a város, jelenleg földhivatali bejegyzés alatt áll.

Fülöp Róbert polgármester a helyszínen elmondta, hogy várhatóan a következő egy évben látványos változások lesznek a területen. Már vannak érdeklődő vállalkozások, amelyek a jövőben szívesen betelepülnének a területre, ahol az elkövetkező egy évben komoly munkálatok zajlanak majd. Jelenleg a tervezők dolgoznak, de ezt követően a kivitelezők kiválasztása után utak épülnek, a közművesítés is megtörténik. Több épületet lebontanak, viszont van olyan létesítmény, amely a szakértők szerint hasznosítható lesz. 

forrás: HalasMédia

 

KiskunhalasKiskunhalas