2024.04.24, Szerda
Bács-Kiskun megyei lett a legerősebb magyar hivatásos tűzoltó
Illusztráció (rp-online.de)

Bács-Kiskun megyei lett a legerősebb magyar hivatásos tűzoltó

bacs.katasztrofavedelem.hu/

2019.07.02. 11:21

Hat ország legerősebb tűzoltói mérték össze tudásukat a Toughest Firefighter Alive (TFA), azaz a legerősebb tűzoltók versenyén, ahol Csernék Zsolt szerezte meg az aranyérmet.

Hirdetés

Idén Bükfürdőn rendezték a Toughest Firefighter Alive (TFA) nemzetközi tűzoltó erő-bajnokságot.

Hat ország legerősebb tűzoltói mérték össze tudásukat a Toughest Firefighter Alive (TFA) azaz a legerősebb tűzoltók versenyén. Az év egyik legizgalmasabb sportbajnokságán, azaz az ország legsportosabb tűzoltóját kereső versenyen idén csaknem százhatvanan álltak rajthoz. Megyénket hét tűzoltó képviselte a kétnapos versenyen, ahol embert próbáló feladatokat kellett teljesíteni időre.

A magyar győztes címet a hivatásosok kategóriájában Csernák Zsolt tű. főtörzsőrmester, a kiskunhalasi hivatásos tűzoltó-parancsnokság tűzoltója nyerte el, aki megkapta a Belügyminiszter Úr különdíját, valamint a Szombathelyi Erdészeti Zrt. által felajánlott vásárlási utalványt, mint a legjobban teljesítő hivatásos tűzoltó.

Az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület által felajánlott ajándékutalványt legidősebb versenyzőként Balla István a Nyárlőrinc Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagja kapta.


Számos kihívást kellett a versenyzőknek teljesíteniük

Az indulóknak először egy tizenkilenc kilogrammos tömlőt kellett egy állványzatra vállon felvinniük, az állványzat tetején található tárolóba helyezniük, majd egy kötél segítségével egy tekercstömlőt kellett felhúzniuk, és azt is bele kellett tenniük a tárolóba. Miután lefutottak az állványzatról egy négy kilogrammos kalapáccsal, folyamatos ütésekkel másfél méter távolságra kellett elmozdítani egy fémgerendát. A bóják megkerülése után jöhetett a célba lövés, majd a férfiaknak nyolcvan, a nőknek negyven kilogrammos bábut kellett a célba vinniük. A második napon hagyományos TFA feladatokat kellett végrehajtani a résztvevőknek.

A meleg idő ellenére minden versenyző sikeresen teljesítette a pályát. A feladatok mindkét nap komoly állóképességet és erőnlétet igényeltek a versenyben résztvevőktől.

Az eredményeket a záróünnepségen hirdették ki, ahol beszédet mondott dr. Bognár Balázs tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és dr. Gubicza József tű. ezredes, a BM OKF oktatási és kiképzési főosztályának vezetője, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület ügyvezető elnöke.

A csapat tagjai:

Csernák Zsolt tű. ftőrm. Kiskunhalas HTP

Farkas Zsolt tű. ftőrm. Kiskunfélegyháza HTP

Gilicze Péter tű. őrm. Kiskőrös HTP

Kövesdi Zsolt tű. őrm. Kiskőrös HTP

Rapcsák János tű. őrm. Baja HTP

Taskovics Sándor tű. fhdgy. Kiskunhalas HTP

 

KiskunhalasKiskunhalastűzoltókverseny