2024.03.28, Csütörtök
Magyar Hősök Napjára emlékeztek Kiskunhalason

Magyar Hősök Napjára emlékeztek Kiskunhalason

Pászrtűz Egyesület

2019.05.29. 13:50

Május 26-án a Pászrtűz Egyesület szervezésében emlékeztek meg a magyar hősökről. Végső István történész, elnök köszöntőjét követően Kiss Ferencné és Maróti Dezső verselők olvasták fel szerzeményeiket. A Kiskunhalasi Népdalkör katona-dalcsokrokkal idézte meg a világháborúk idejét. 

Hirdetés

"A magyarság hosszú, nehéz történelme során, különösen a honfoglalás és Szent István király ezer esztendővel ezelőtt történt államalapítása óta a haza megszámlálhatatlan fia és leánya harcolt fegyverrel vagy anélkül Magyarország, a magyar nemzet védelmében, illetve vállalt vértanúságot a hazáért" - szól a 2001. LXIII. törvény a Hősök Napja kapcsán.

 

Dr. Bognárné Nagy Éva önkormányzati képviselő a magyar történelem vérzivataros időszakainak néhány fejezetén keresztül beszélt arról, hogy miért becsüljük meg a magyar katona hősöket és a hazáért feláldozott életeket. Rácz István százados, tábori lelkész felvetette, hogy van-e értelmetlen véráldozat. Sőt, azt is, hogy valójában senki nem akart hős lenni, hanem visszatérni a családjaikhoz. Ezért is emlékezni kell rájuk, mert ők haza akartak térni, de a háborúk elragadták őket.

A város iskolái mellett díszsorfalat a Halasi Napsólyom Íjász Egyesület adott. 

Az emlékezés koszorúzással ért véget. 

KiskunhalasPászrtűz EgyesületKiskunhalasMagyar Hősök Napja