2024.03.19, Kedd

Az ország legjobbja a halasi roma felzárkóztatási program

HalasMédia

2018.11.18. 17:51

Országos példa lett több halasi kezdeményezés is, pályázatoknak köszönhetően pedig több program is beindulhatott a városban.

Hirdetés

Rangos elismerésben részesült a halasi roma felzárkóztatási program. A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége, a Bemügyminisztériummal és az Emberi Erőforrások Minisztériumával közösen hirdetett meg egy pályázatot, amelyre különböző programokkal lehetett jelentkezni. Kiskunhalas bekerült a legjobb négy közé, szerdán délelőtt pedig Budapesten Szűcs Csaba alpolgármester prezentációja meggyőzte a zsűrit arrról, hogy a halasi kezdeményezés a legjobb az országban.

 

Évek óta eredményesen működik a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat felzárkóztatási elképzelése. Országos példa lett több halasi kezdeményezés is, pályázatoknak köszönhetően pedig több program is beindulhatott a városban. Ez jó alapot teremtett arra, hogy a halasiak komplex problémamegoldó csomagja is induljon azon a pályázaton, amelyet a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének a Belügyminisztériumnak és az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatán, amely a Legjobb önkormányzati gyakorlati program címet viseli. A TÖOSZ ezt 2008 óta hirdeti meg, most volt az első alkalom, hogy Kiskunhalas bekerült a legjobb négy közé.

 

A négy település képviselője szerdán délelőtt Budapesten, egy 10 perces prezentáció keretében győzhette meg a zsűrit arról, hogy bizony a saját kezdeményezése a leghatékonyabb. Szűcs Csaba alpolgármesternek, a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnökének az egri, az egyeki és a püspökladányi programmal szemben kellett a halasi előnyeit ecsetelni. Az előadás alatti visszajelzésekből kitűnt, hogy az itteni roma program komplexen kezeli a problémákat és már a prezentáció alatt több elismerő mondat is elhangzott. Az eredményhirdetésnél kiderült, hogy Kiskunhalas nyerte a versengést, az oklevelet Schmidt Jenő a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége elnöke és Sztojka Attila , az Emberi Erőforrások Minisztériumának főosztályvezetője adta át Szűcs Csabának. 

forrás: HalasMédia

KiskunhalasKiskunhalashalasi roma felzárkóztatási program