2024.03.29, Péntek
Több mint félmilliárdos fejlesztés érkezik Kiskunhalasra
Bányai Gábor facebook

Több mint félmilliárdos fejlesztés érkezik Kiskunhalasra

Halasmédia

2018.10.11. 17:49

A forrás nagyobb része a Csipke Gyógyfürdő projekt elindításához szükséges engedélyezési eljárások és tervek elkészítésére szükséges, a másik részéből pedig folytatódik a Hirling Lovaspark korszerűsítése.

Hirdetés

Ismét nagy volumenű, várostörténeti szempontból is meghatározó infrastrukturális fejlesztési forráshoz jutott Kiskunhalas, derült ki a szerdán kiadott aktuális Magyar Közlönyből. A több mint félmilliárdos, vissza nem térítendő kormányzati támogatásról Fülöp Róbert polgármester nyilatkozott, amelyben a felhasználás irányára vonatkozó információkat osztott meg a Halasmédia-val.

 

2018. október 10-én, a Magyar Közlönyben megjelent, hogy Kiskunhalas Város Önkormányzata infrastrukturális fejlesztéseinek támogatása alcím javára átcsoportosított 503 200 000 forint előirányzat terhére Kiskunhalas Város Önkormányzata, külön pályázat és kérelem benyújtása nélkül, támogatási előlegként az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr.) 101/A. § hatálya alá tartozó – támogatást nyújtson, a támogatás felhasználásának és elszámolásának részletes feltételeit meghatározó támogatói okirat alapján.
 
A közlönyben olvasottakról Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere a Halasmédia érdeklődésére válaszolva elmondta. „Bányai Gábor képviselő úrnak, a kiskunhalasi választókerület megválasztott országgyűlési képviselőjének  köszönhetően a város számára ismét egy óriási jelentőségű, egyösszegű kormányzati támogatásáról született döntés, ami a közlönyben való megjelenésével vált hivatalossá. Ez ismét egy rendkívüli fejlesztési lehetőség nyitánya városstratégiai szempontból - emelte ki a városvezető.


 
A támogatást két ügyre kértük és kaptuk. A több mint félmilliárdos forrás első, nagyobb része a Csipke Gyógyfürdő projekt elindításához szükséges engedélyezési eljárások és tervek elkészítésére szükséges, amelyek nélkül nem lehet hozzákezdeni az építkezéshez és a felújításhoz. A másik részéből pedig folytatódik a Hirling Lovaspark korszerűsítése, hogy nemzetközi szintű versenyközpont jöhessen létre Halas szívében. A mostani forrásból a gyógyfürdőfejlesztés engedélyeztetési eljárásainak, tervezési munkáinak finanszírozása megvalósulhat, ami alapja a távolabbi terveinknek. Képviselő úr biztosított, hogy mindent megmozgat a gyógyfürdőfejlesztés további forrástámogatáshoz jutásának érdekében.” – mondta Fülöp Róbert polgármester.

KiskunhalasKiskunhalasCsipke GyógyfürdőHirling Lovaspark