2024.04.24, Szerda

A krakkói főkonzul a halasi csipke "nagykövete" Lengyelországban

kiskunhalas.hu

2018.10.31. 07:00

Újabb állomásához érkezett a halasi csipke dél-lengyelországi körútja. Tegnap óta az újszandeci bazilika plébániáját díszíti a halasi csoda, ma pedig a krakkói főkonzulátuson vendégeskedett a világhírű hungarikum.

Hirdetés

Dr. Körmendy Adrienn krakkói főkonzul évek óta kiemelt figyelemmel kíséri Kiskunhalas és Újszandec testvérvárosi kapcsolatát. Közreműködésének köszönhetően 2017 nyarán egy kiskunhalasi kórus énekelhetett a krakkói koronázó templomban, a Wawel katedrálisában Kövér László házelnök és  Marek Kuchciński, a szejm elnöke és mintegy ezer zarándok jelenlétében.

Kuris István Lászlót ma délelőtt a főkonzulátuson fogadta a külképviselet vezetője. Először Jerzy Snopek nagykövet üdvözletét tolmácsolta a főkonzul részére a halasi képviselő, hiszen dél-lengyelországi útja előtt pár nappal ismét személyesen találkozott Lengyelország diplomatájával, majd a városvezetés köszöntését adta át. A konzulátuson folytatott beszélgetésen további lengyel-magyar kulturális kapcsolatokról és lehetőségekről egyeztettek. A megbeszélés végén a képviselő Kiskunhalas ajándékaival köszöntötte a diplomatát, aki egy ezüstös medálban elhelyezett árvácska motívumú csipkét kapott. Az ékszerként használható halasi hungarikum viselésével a főkonzul örömmel tett ígéretet arra, hogy a halasi csipke méltó hírét viszi munkássága során Lengyelországban.

 
 
 
KiskunhalasHalasi CsipkeKrakkó