2022.05.28, Szombat
Megszépült a Hirling József Lovaspark
fotók: Szilágyi Pál Ferenc

Megszépült a Hirling József Lovaspark

Bányai Gábor facebook

2018.08.21. 14:14

Első körben teljesen új dísztribün épült, mely többfunkciós konferencia- és rendezvényházként fog funkcionálni. Ki lett építve a teljes vízelvezető rendszer és csatornahálózat a lovasparkon belül, továbbá új bejáratok, kamionbeállók, új belső parkolókat építettek ki, több helyen pedig teljesen új útburkolatot is kapott a központ, továbbá a filces pálya is bővítésre került.

Még 2016. decemberében született meg az a Belügyminisztériumi döntés, mely során 400 millió forintos támogatást nyert el Kiskunhalas Városa a Lovasközpont felújításának első ütemére.

Az ünnepélyes esemény elején leleplezték Suti István emléktábláját, aki a II. világháborút követő időszak nyári olimpiáinak legeredményesebb magyar színekben versenyző egyéni lovas sportolója volt. Róla Kovács Iván emlékezett meg, mostantól a kiváló olimpikon nevét viseli a megújult négy évszakos pálya. A táblát a zsűritorony falán Fülöp Róbert polgármester és Juhász Tibor, a Magyar Lovas Szövetség elnökségi tagja leplezte le.

 

Fülöp Róbert Kiskunhalas Város polgármestere köszönetet mondott mindazoknak, akik jelentős szerepet vállaltak az elnyert támogatás megszerzésében: "Ezúton mondok köszönetet Bányai Gábor országgyűlési képviselőnek, Dr. Budai Gyula kormánybiztos úrnak, hogy Juhász Tibor ösztönzésére sikerült elérni, hogy forrás nyíljon az épületbővítésre, az épület- és pályafelújításra, az alapvető közművek, közvilágítási rendszer kiépítésére. Ez már egy jó kiindulópont". Ezen túl köszönetet mondott és elismeréseket adott át a kivitelezőknek a gyorsaságért, így Fekete János, Antóni Tamás és Lengyel Szilárd vehetett át elismerő oklevelet a polgármestertől.

 

Dr. Budai Gyula kormánybiztos úr köszöntő beszédében kiemelte, ahogy eddig is Kiskunhalas a lovassport hazai életében kiemelkedő szerepet játszott, jelen felújítás pedig a Lovasközpontot beemeli az ország kiemelt lovasbázisai közé a Kiskunhalasit.

 

A pályaavató ünnepség fővédnöke Dr. Pintér Sándor Belügyminiszter úr volt, nevében Csampa Zsolt helyettes államtitkár köszöntötte az avatóünnepség résztvevőit, és biztosította Kiskunhalas Városát, hogy a jó együttműködésnek köszönhetően, ami kialakult a Város és Minisztérium között, további fejlesztések támogatásáról is megkezdődhetnek tárgyalások, ahogy korábban ez a térfigyelő kamerarendszer kiépítésében, vagy éppen a Lovasközpont felújításának első ütemében is történt.

- Kívánok sok sikert ennek a szabadidőközpontnak, kívánok sok-sok nagy versenyt, nézőt, remélhetőleg egy-két éven belül fedett lelátókat, megújult istállókat. A létesítmény egyik ékszerének, a fedeles lovardának a teljes felújítását kívánva, bízunk abban, hogy fogunk még találkozni ilyen átadó ünnepségeken és Kiskunhalas lesz az ország egyik legkiemelkedőbb lovasközpontja, ezért kész vagyok magam is mindent megtenni.

 

KiskunhalasKiskunhalasHirling József Lovaspark

Hirdetés

Hirdetés