2024.04.19, Péntek
Megszépült a Hirling József Lovaspark
fotók: Szilágyi Pál Ferenc

Megszépült a Hirling József Lovaspark

Bányai Gábor facebook

2018.08.21. 14:14

Első körben teljesen új dísztribün épült, mely többfunkciós konferencia- és rendezvényházként fog funkcionálni. Ki lett építve a teljes vízelvezető rendszer és csatornahálózat a lovasparkon belül, továbbá új bejáratok, kamionbeállók, új belső parkolókat építettek ki, több helyen pedig teljesen új útburkolatot is kapott a központ, továbbá a filces pálya is bővítésre került.

Hirdetés

Még 2016. decemberében született meg az a Belügyminisztériumi döntés, mely során 400 millió forintos támogatást nyert el Kiskunhalas Városa a Lovasközpont felújításának első ütemére.

Az ünnepélyes esemény elején leleplezték Suti István emléktábláját, aki a II. világháborút követő időszak nyári olimpiáinak legeredményesebb magyar színekben versenyző egyéni lovas sportolója volt. Róla Kovács Iván emlékezett meg, mostantól a kiváló olimpikon nevét viseli a megújult négy évszakos pálya. A táblát a zsűritorony falán Fülöp Róbert polgármester és Juhász Tibor, a Magyar Lovas Szövetség elnökségi tagja leplezte le.

 

Fülöp Róbert Kiskunhalas Város polgármestere köszönetet mondott mindazoknak, akik jelentős szerepet vállaltak az elnyert támogatás megszerzésében: "Ezúton mondok köszönetet Bányai Gábor országgyűlési képviselőnek, Dr. Budai Gyula kormánybiztos úrnak, hogy Juhász Tibor ösztönzésére sikerült elérni, hogy forrás nyíljon az épületbővítésre, az épület- és pályafelújításra, az alapvető közművek, közvilágítási rendszer kiépítésére. Ez már egy jó kiindulópont". Ezen túl köszönetet mondott és elismeréseket adott át a kivitelezőknek a gyorsaságért, így Fekete János, Antóni Tamás és Lengyel Szilárd vehetett át elismerő oklevelet a polgármestertől.

 

Dr. Budai Gyula kormánybiztos úr köszöntő beszédében kiemelte, ahogy eddig is Kiskunhalas a lovassport hazai életében kiemelkedő szerepet játszott, jelen felújítás pedig a Lovasközpontot beemeli az ország kiemelt lovasbázisai közé a Kiskunhalasit.

 

A pályaavató ünnepség fővédnöke Dr. Pintér Sándor Belügyminiszter úr volt, nevében Csampa Zsolt helyettes államtitkár köszöntötte az avatóünnepség résztvevőit, és biztosította Kiskunhalas Városát, hogy a jó együttműködésnek köszönhetően, ami kialakult a Város és Minisztérium között, további fejlesztések támogatásáról is megkezdődhetnek tárgyalások, ahogy korábban ez a térfigyelő kamerarendszer kiépítésében, vagy éppen a Lovasközpont felújításának első ütemében is történt.

- Kívánok sok sikert ennek a szabadidőközpontnak, kívánok sok-sok nagy versenyt, nézőt, remélhetőleg egy-két éven belül fedett lelátókat, megújult istállókat. A létesítmény egyik ékszerének, a fedeles lovardának a teljes felújítását kívánva, bízunk abban, hogy fogunk még találkozni ilyen átadó ünnepségeken és Kiskunhalas lesz az ország egyik legkiemelkedőbb lovasközpontja, ezért kész vagyok magam is mindent megtenni.

 

KiskunhalasKiskunhalasHirling József Lovaspark