2024.04.25, Csütörtök
Nem jelentek meg ellenzéki politikusok a keceli új Kormányablak avatón
Bácsmegye

Nem jelentek meg ellenzéki politikusok a keceli új Kormányablak avatón

Bácsmegye

2018.04.05. 07:42

Talán kissé sarkos megállapítás ez alapján, de az ellenzék láthatóan nem is akarja átvenni a kormányzást Kecelen sem.

Hirdetés

Általában a választások elképesztő izgalmakat képesek generálni a választópolgárokban szerte a világban. Pedig, ha lehűtjük a kedélyeket, végtére is csak arról választunk mi magyarok is vasárnap, hogy a jövőben melyik párt, vagy pártszövetség lássa el az állami szolgáltatásokat a jövőben. Ezért érdekes, hogy a szerdán délután lebonyolított új keceli Kormányablak avatáson egyetlen ellenzéki politikus sem jelent meg. 

Talán kissé sarkos megállapítás ez alapján, de az ellenzék láthatóan nem is akarja átvenni a kormányzást Kecelen sem.

 

A 2010-es választások után a hazai államigazgatási rendszer átalakítása bizony nem ment sérülések nélkül. Elmondható ez a Bács-Kiskun megyei 4-es választási körzet kapcsán is, hiszen Bányai Gábor a térség Fidesz-KDNP-s képviselője (képviselőjelöltje) töltötte be 2011-ig a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elnöki tisztségét. Mindenki emlékszik arra, hogy Bányai gazdálkodásának is köszönhetően a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat igazán nem szorult állami segítségre, szegénynek pedig egyáltalán nem volt mondható, az ország szinte összes megyéjével szemben. Bányai Gábor fog csikorgatva ugyan, de képes volt átlépni a saját árnyékát és egy jobb államigazgatás reményében lemondani mindenről, talán annak érdekében, hogy később éveken át lobbizhasson a parlamentben, hogy például forrást szerezzen egy új keceli Kormányablak kialakítására.

Az ellenzéki politikusok az elmúlt nyolc évben szinte soha sem vettek részt a lakosság számára az állami szolgáltatásokat nyújtó rendszer véleményezésében, támogatásában, vagy a működtetésének a kialakításában Bács-Kiskunban. Ezt, ahogyan az ország más településein is, bizony tokától-bokáig a Fidesz-KDNP taposta ki. Persze vannak kritikus vélemények, amelyek szerint a hatalomért taposó ellenzéki pártok képviselőinek halvány lila dunsztjuk sincs, hogy miként működik az ország életét segítő államigazgatási rendszer…

A keceliek maguk teremtették meg az új Kormányablakukhoz szükséges pénzt, a helyi vállalkozásaik pedig felépítették a központi arculatnak megfelelően. Kovács Zoltán az államigazgatásért felelős helyettes államtitkár pedig nem kevés unszolást követően befogadta Bányai Gábor lobbi tevékenységét és ezáltal az állam a szükséges bútorokra és egyéb eszközökre nyújtott forrást. Így a korábbi pár tucat ügykört intéző keceli okmányiroda átváltozott egy közel 2000 ügykört intézni képes modern Kormányablakká, ahol ma kettővel többen is dolgoznak, mint a régi okmányirodában.

Érdekes volt továbbá az ünnepségen természetesen beszédet tartó Hasziló Ferenc polgármester is, hiszen a keceli polgármesternek pár éve, egy titkosan rögzített hangfelvétel miatt, (amely során szélsőséges nézeteit sorolta fel a renitens romák kapcsán,) megszűntették a Fidesz tagságát. Ehhez képest a keceliek őt fogadják el polgármesternek, aki láthatóan nem dőlt hanyatt, hanem küzd is ezért a kedves alföldi kisvárosért Bányaival együtt, mint a híres „Bermuda Háromszög” egyik saroktelepüléséért.

Galéria

KiskunhalasKecel