2024.04.18, Csütörtök

Véget ért a kilencedik Büszke Kiskun Tábor

Pásztortűz Egyesület

2017.07.28. 10:25

A gyermekek megismerkedhettek városuk és a Kiskunság históriájával.

Hirdetés

A kiskunhalasi Pásztortűz Egyesület idén, immár kilencedszer is megszervezte a Büszke Kiskun Tábort. A július közepi napokban előadások és kiadós séták révén sokat megtudhattak számos helytörténeti érdekességről és rejtélyről is.


A kiskunhalasi városi könyvtár történeti gyűjteményének megismerése után a diákok a városban nézték meg a fontosabb látnivalókat, szobrokat, templomokat és épületeket, és hallottak számos legendáról és anekdotáról.

Kiskunmajsára is kiruccantak. Az egykori Mayossaszállásán, a helytörténeti múzeumába látogattak el. Itt sokat megtudtak az egykori kisváros paraszti kultúrájáról, a kenyérsütő tájházról, valamint az '56-os Múzeumról és kápolnáról is.

Kecelen az emlékművek mellett megnézték a helyi múzeumot is. Majd a Hadtörténeti Parkban csodálhatták meg Makettházat és a hatalmas - és szerencsére - használaton kívül fegyverarzenált.

 

 

Kunfehértón a település történetével ismerkedhettek. Megnézték a tájházat is. Érdekes kiránduláson vettek részt a fehértói erdőben. Felfedezték a virginiai holdruta élőhelyét és a 300 éves címeres tölgyfát is. 

KiskunhalasKiskunhalasBüszke Kiskun Tábor