2024.03.29, Péntek

A hétvégén ünnepel Kiskunhalas

Halasmédia

2017.05.03. 11:58

Péntektől vasárnapig ünnepel Kiskunhalas. A Város Napja alkalmából több helyszínen várják az érdeklődőket. Ezen a hétvégén nyit a hagyományos Borudvar, kerékpáros és veterán járműves vendégeket várnak Szabadkáról, az ünnepi testületi ülés keretében pedig átadják a díszpolgári címet, amelyet egy különleges Ethnokor koncert tesz még emlékezetesebbé.

Hirdetés

Május hatodika a Város Napja, ebből az alkalomból programsorozattal várják az érdeklődőket. A rendezvény ünnepélyes zászlófelvonással kezdődik pénteken 14 órakor, majd a városi filmszínház épületében lesz az ünnepi képviselő-testületi ülés, ahol köszöntik majd az idei díszpolgári cím kitüntetettjét, dr. Makay László nyugalmazott kórházi főorvost. 

A díszülést a szabadkai Ethnokor zenekar koncertje teszi még emlékezetesebbé. Az együttes egyedi hangulatú zenéje, magával ragadó stílusa bizonyára sok örömet okoz majd a közönségnek. 

Már a tizenegyedik állomásához érkezett az évről-évre népszerűbb Halasi Borduvar. Idén pénteken, 18 órakor lesz az ünnepélyes megnyitó, de a bor-, sajt- és pálinkaházak már a délután folyamán kinyitnak. A halasi együtteseken kívül ezúttal is koncertezik majd a Vivat Bacchus, szombaton este pedig Bebe áll színpadra. Pénteken és szombaton is lesz utcabál, a 5NonBonds és a T-Band-zenekarok közreműködésével.

Már harmadik alkalommal érkezik egy népes biciklis és veteránjárműves csapat Szabadkáról Kiskunhalasra a Város Napja alkalmából. Idén is csatlakozhat hozzájuk bárki, a gyülekező szombaton 11 órától lesz a Malom Csárdánál. Aki szeretne biciklizhet, de a futókat is nagy szeretettel várják. A túra végállomása a Halasi Borudvarban lesz.

A halasi Csipkeház is benépesül péntektől. A XVIII. Nemzetközi Csipkekiállítás és Találkozó díszvendége idén Belgium lesz. Nemcsak a belga, hanem magyar és szerbiai alkotásokat is láthatnak majd a nézők. Az ünnepélyes megnyitó pénteken 16 órakor lesz, ahol köszöntőt mond V. Németh Zsolt hungarikumokért felelős államtitkár, Bányai Gábor országgyűlési képviselő, Fülöp Róbert polgármester, valamint Pajor Kálmán, a Halasi Csipke Közalapítvány kuratóriumi elnöke. Különleges kiállítás is nyílik majd, Hrivnák Tünde divattervező halasi csipkékkel díszített ruhakölteményeivel. A tárlat kapcsán Kiskunhalasra érkezik Marie-France Andre, a Belga Királyság magyarországi nagykövete.

Álom hava címmel forgatott történelmi filmet Bicskei Zoltán rendező. Az alkotást a kiskunhalasi moziban is bemutatják május 7-én vasárnap, 15 órától. A vetítést követően pedig közönségtalálkozó lesz a rendezővel, a belépés díjtalan.

Galéria

KiskunhalasKiskunhalasváros napjakiskunhalasi borudvar