2024.04.30, Kedd

Rangos elismerésben részesült a halasi sörfőzde

mti, halasmedia.hu

2017.04.20. 15:49

Idén Magyarország összesen 23 díjat hozott el a februárban megrendezett Dublin Craft Beer Cup elnevezésű írországi kézműves sörversenyről. A díjazottak közül a kiskunhalasi Hopfanatic sörfőzde is ezüstéremmel tért haza a nemzetközi megmérettetésről.

Hirdetés

Az Alltech Brews and Food Fair keretében meghirdetett európai versenyre 370 sört neveztek.

Magyarországról 10 sörfőzde 44 sörét - írja az MTI-hez eljuttatott közleményében a szintén díjazott HopTop Sörfőző Kft., amely szerint az eredmény - 2 aranyérem, 7 ezüstérem és 14 bronzérem - hatalmas elismerése a Magyarországon előállított kisüzemi sörök kiváló minőségének.

"Korábban a stoutok uralták ezt a versenyt, ma a legmagasabb minőségi szinteket is megütő, más típusú sörök versengenek a legjobb helyezésekért" - idézi a közlemény Gearóid Cahillt, a Dublin Craft Beer Cup főbíróját és az Alltech sörfőzési tudományokkal foglalkozó európai igazgatóját.

 

Kiss Tamás, a kiskunhalasi Hopfanatic műhely sörfőzője a Halasmédiának beszámolva a rangos versenyről elmondta, hogy ebben a nagyon erős mezőnyben már akkor érezték, hogy lesz esélyük a dobogóra, mikor elkészült a megméretésre küldött nedűjük.

Cikk folytatása: http://halasmedia.hu/rovatok/gazdasag/nemzetkozi-szakmai-elismeres-a-hopfanaticnak

 

Forrás: mti, halasmedia.hu

KiskunhalasGasztronómianemzetközi sörversenyHopfanatic sörfőzdeezüstéremDublin Craft Beer Cup