2024.04.20, Szombat

Kiskunhalas még ebben az évben új sportközponttal gazdagodik

Halasmédia

2017.03.17. 18:27

Közel 100 millió forintos beruházásnak és egy példaértékű összefogásnak köszönhetően még ebben az évben felépül a Kiskunhalasi UKSC új létesítménye, amelyben kondícionáló terem mellett oktatási helyiség is lesz. Az ünnepélyes alapkőletétel pénteken délután volt a Bibó István Gimnázium udvarán.

Hirdetés

A Kiskunhalasi UKSC a helyi és megyei vállalkozások TAO-s támogatasából, a halasi önkormányzat jelentős segítségével tudja megvalósítani a beruházást. Babud László tervei alapján egy 300 négyzetméteres létesítmény épül, amelyben kondícionáló terem, egy klubhelyiség és oktatóterem is lesz. A jövőben ez lesz a klub székhelye is. 

 

Demeter József klubelnök példás összefogásról beszélt. Mintegy 70 millió forintot adtak össze a vállalkozások, ezt egészítette ki a város. Elmondta azt is, hogy nyolc hónap alatt megépül a Bibó István Gimnázium udvarán a létesítmény. Fülöp Róbert polgármester úgy fogalmazott, bízik abban, hogy ez a beruházás katalizátor lesz és a jövőben több hasonló építkezés, fejlesztés indulhat el Kiskunhalason. Bányai Gábor országgyűlési képviselő szerint a város térségben betöltött központi szerepe minden egyes megvalósult beruházással erősödik. Az időkapszulába egy pénteki Petfői Népe, az e heti Halasi Tükör, valamint egy levél került, amely rögzíti a jelenlegi állapotokat. 

Az időkapszulát Bányai Gábor, Fülöp Róbert és Demeter József helyezte bele az alapkőbe. Mint megtudtuk, az év végére elkészülő teremben nemcsak a Kiskunhalasi UKSC kézilabdázói edzhetnek, hanem délelőttönként a bibós diákok is használhatják. Arra is lesz lehetőség, hogy más egyesületek igénybe vegyék - tájékoztatott Demeter József klubelnök.

KiskunhalasKiskunhalasberuházássportközpont