2024.04.25, Csütörtök

Holnap rendezik a Magyarok Vásárát Kiskunhalason

halasinfo.hu

2017.03.14. 14:13

Az idén is több mint 200 magyar kézműves és termelő regisztrált, hogy megmutathassa portékáját, melyek kiváló minőségű, kis tételben készült, kézi készítésű magyar termékek.

Hirdetés

2017. március 15-én, szerdán, civil kezdeményezésre, a Hazatalálás Baráti Kör jóvoltából Kiskunhalason megrendezésre kerül a IX. Magyarok Vására.

 

A rendezvény célja a vásárlók szemléletformálása, a magyar termelők és kézműves mesterek támogatása, termékeik népszerűsítése. A vásárban helypénz nincs, a rendezvény a befolyó adományokból tartja fenn magát.

A Vásár a helyi hagyományőrzők együttes munkájának és részvételének köszönhetően mára már országos hírűvé vált, távolabbi országrészekből és a határon túlról is nagy számban érkeznek. 

 

Érkezik fazekas, kosár- és gyékényfonó, csuhéműves, fafaragó, kovács, hangszerkészítő, kékfestő, textil- és szőnyegszövő, hímző, viseletvarró, ostor- és nyeregkészítő, babakészítő,tűzzománcos, méhész, sajtos, mézesbábos, bőrdíszműves, ékszerkészítő, gyöngyfűző, szíjgyártó, rongyműves, szabó-varró, fajáték- és íjkészítő, tojás- és bútorfestő, kádár, szűcs, tímár, gölöncsér, cserépkályhás, erdélyi kürtőskalácsos, pék, cukrász, lekvárkészítő, gyógynövényes, gombász, hentes, olajüttős, késes, papírmerítő, nemezelő, szekérkészítő, könyves, kézi- és marionett bábos, foltvarró, szappankészítő, gyertyaöntő, kertész, horgoló, faesztergályos, selyemfestő, cipész, ötvös, körhintás, valamint jó vásárhoz illően étel – ital is lesz bőven.

 

A jó hangulatról hagyományőrző csapatok gondoskodnak, 8 órától zenés programokkal várják az ide látogatókat!

Fellépők:

8:00 Himnusz Vladár Károly előadásában
9:00 Vladár Károly népzenész hangszer bemutatója
10:00 “Mátyás király juhásza” – Olasz Etelka mesemondó
11:00 Kiskun Táncegyüttes és a Halasi Művészeti Iskola néptáncos növendékei
12:00 “Jó ebédhez szól a nóta” – Halasi Népdalkör
13:00 Korinda Zenekar, Szeged
14:00 Halas Táncegyüttes -gyermek, -felnőtt tánccsoport
A nap folyamán közreműködik Horváth István zenésztársaival.

KiskunhalasKiskunhalasMagyarok Vására