2024.04.20, Szombat

Kiskunhalason nyílt a nyolcvanadik állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálat

mti

2016.10.12. 13:40

A modern kincstári koncepció 2014-ben fogalmazódott meg, melynek egyik kiemelt eleme a pénzforgalmi szolgáltatások korszerűsítése, a fiókhálózat bővítése volt. Ennek eredményeként nyílhatott meg Kiskunhalason az ötvenkilencedik állampapír-értékesítési pont, amely egyben a nyolcvanadik állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálat.

Hirdetés

Fehérné Holozsai Nóra, a Magyar Államkincstár Bács-Kiskun megyei igazgatója a kiskunhalasi polgármesteri hivatal épületében elhelyezett állampapír-értékesítési pont megnyitásán elmondta, a megyében eddig 5065-en nyitottak Start-értékpapírszámlát. Az országban Pest megyét és Budapestet leszámítva Bács-Kiskun megyében a legmagasabb a babakötvény-állomány.

 

Fülöp Róbert (Fidesz-KDNP), Kiskunhalas polgármestere reményét fejezte ki, hogy sokan döntenek a helyiek és a környékbeliek közül úgy, hogy megtakarításaikat a Magyar Államkincstár helyi értékesítési pontjában helyezik el.

halasmedia.hu

Balatoni Ildikó, a MÁK pénzforgalmi elnökhelyettese a megnyitót megelőző sajtótájékoztatón elmondta, a Magyar Államkincstárban október 10-én a forintban kibocsátott állampapírok értéke meghaladta a 960 milliárd forintot, míg az euró alapú értékpapírok összege megközelíti a 400 millió eurót.

A kincstári Start-értékpapírszámlákon befektetett összeg október 10-ével elérte a 25,8 milliárd forintot, amiből a babakötvényben elhelyezett összeg 24,5 milliárd forint volt. Hozzátette, hogy országosan már több mint száztízezer Start-számlát vezetnek az államkincstárnál.

 

KiskunhalasMagyar Államkincstárállampapírbabakötvény