2024.07.14, Vasárnap

Halasi az ország legszebb konyhakertje

halasmedia.hu

2016.10.13. 13:53

Varázslatos kertbirodalmat nevel évek óta a Sóstó közelében Pősz Miklós és családja. A hozzáértés és a szorgos munka, gondoskodás újabb diadala az, hogy a szakemberek is felismerték ezt a teljesítményt.

Pősz Miklós és felesége, Éva a napokban vehette át Magyarország legszebb konyhakertjének járó nagydíjat vegyes zártkert kategóriában, nem ez az első elismerés, amelyet begyűjtött a Pősz-család farmja.

Ha munka van, akkor bizony az egész család dolgozik a közel 4000 négyzetméteres kertben a Sóstó mellett.

Pősz Miklós, feleségével Évával és az unokákkal együtt gondozza, szépítgeti a varázslatos birodalmat. Több növény- és gyümölcskultúra él együtt ezen a gyönyörű helyen, ráadásul még hálásak is a gondoskodásért. A szamóca például 60 kilónyi zamatos terméssel örvendeztette meg a családot. A diákok is szívesen járnak Pősz Miklósékhoz, a Kertvárosi-iskola Kistudósok Klubja rendszeres vendég a kertben.

A szakértelem, a törődés szó szerint is mindig meghozza a gyümölcsét, de a Magyarország legszebb konyhakertje vetélkedésben is évek óta ott van ez a hely a legjobbak között.

A napokban megtartott idei értékelésen Pősz Miklós és felesége, Éva nagydíjat vehetett át vegyes zártkert kategóriában. Mint megtudtuk: a terület mind a négy évszakban ad feladatot, de ezt mindenki szívesen  megoldja és a végeredménynek együtt örülnek.

KiskunhalasMagyarország legszebb konyhakertje

Ajánló