2024.07.23, Kedd
A megvadult kaukázusi juhász a halasi rendőröket sem kímélte

A megvadult kaukázusi juhász a halasi rendőröket sem kímélte

police.hu

2016.10.07. 08:27

A rendőrökre is rátámadt a kaukázusi juhász, többször megharapta őket. Végül egy kötél és gyors-kötöző segítségével, valamint a kiérkező halasi járőrökkel együtt sikerült az állatot megfékezni.

A rendőröket is többször megharapta az a nagytermetű kaukázusi juhászkutya, amely Kiskunhalason támadt rá egy férfire. A két Fejér megyei egyenruhás, akik a menekültügyi központban teljesítettek szolgálatot, szabadidejüket töltötték, amikor meghallották  a segélykiáltást és azonnal a bajba jutott segítségére siettek. Egy kötéllel és gyorskötözővel fékezték meg a kutyát, e közben ők is megsérültek.
 
Még szeptember 23-án történt az eset, amely most kapott nagyobb nyilvánosságot. Két Fejér megyei rendőr Kiskunhalason, a menekültügyi befogadó központban teljesítettek akkor szolgálatot. Pihenőjüket töltötték, amikor szálláshelyükön segélykiáltásra lettek figyelmesek. -  Segítség, segítség, megöl- kiabálta egy férfihang. Ezt hallotta meg  Krasznai Sándor törzszászlós és Keserű Gergő zászlós, akik azonnal a bajba jutott segítségére siettek. A szomszédban aztán meglátták a lugas mellett fekvő férfit, akit egy hatalmas termetű kutya marcangolt. A rendőrökre is rátámadt a kaukázusi juhász, többször megharapta őket. Végül egy kötél és gyorskötöző segítségével, valamint a kiérkező halasi járőrökkel együtt sikerült az állatot megfékezni. A rendőrség hivatalos honlapja tegnap számolt be az esetről. A két egyenruhás jutalmat vehetett át Varga Péter dandártábornoktól, Fejér megye rendőrfőkapitányától.

Ajánló