2024.04.25, Csütörtök
Szökés és tiltakozás a befogadó állomáson

Szökés és tiltakozás a befogadó állomáson

police.hu

2016.07.28. 11:45

Hét migráns megszökött, kettő algériait még keresnek.

Hirdetés

Ismét tiltakozások voltak a zárt körülmények ellen a a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban tegnap délután és este. A rendőrség pedig továbbra is keresi azt a két algériai férfit, akik július 26-án szöktek meg a táborból.

 

A Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban két, a zárt körülmények elleni tiltakozó illegális migráns - egy iraki és egy szír férfi - felmászott az egyik épület tetejére tegnap délután. Összevagdosták magukat és azzal fenyegetőztek, hogy leugranak, amennyiben  nem teljesítik a tábor megnyitásával vagy nyitottá tételével kapcsolatos követelésüket. A rendőrök anyanyelvi tolmács segítségével meggyőzték őket arról, hogy jöjjenek le a tetőről, amelynek 19 óra 20 perckor eleget tettek.

 

A rendőrök azonnal intézkedtek a sérült férfiak egészségügyi ellátására, azonban ők megtagadták az orvosi segítséget.

 

Szökésben vannak, keresik őket

július 26-án az esti órákban hét migráns szökött meg a befogadó állomásról. Közülük ötöt már elfogtak a rendőrök, a két társuk azonban még szökésben van. Továbbra is jelentős erővel keresik a rendőrök

Baholi Mohydeen 26 éves algériai,

Baholi Mohydeen

és Abdlmomen Yasin 26 éves algériai állampolgárokat.

Abdlmomen Yasin

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a képen látható férfiak jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-76/513-300-as telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80/555-111 „Telefontanú” zöld számán vagy a 107, illetve 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

 

 

KiskunhalasKiskunhalasmigránsbefogadó állomás