2024.03.29, Péntek

A csontoktól jutottak el a gyilkosig

2016.07.13. 11:20

Az emberölés még 2011-ben történt Kiskunhalason.

Hirdetés

Egy 2011 őszén történt emberölést derítettek fel a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai.

A halasi erdőben 2016 februárjában találtak fagyűjtők emberi csontokat. A szakértők megállapították, hogy a csontok nem sokkal korábban kerültek oda, valamint hogy az idős férfi 4-5 évvel korábban veszthette életét a koponyájára mért több ütés miatt, vagyis bűncselekmény áldozata lett.

A csontok alapján sikerült azonosítani az elhunyt férfit, akinek az eltűnését még 2012. június 15-én jelentette be egyik rokona. Az eltűnés miatt elrendelt eljárásban a rendőrök megállapították, hogy a kiskunhalasi lakosnak 2011 őszén veszett nyoma.

A beszerzett adatok, bizonyítékok alapján a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság (BKMRFK) Bűnügyi Osztálya 2016. június 28-án büntetőeljárást indított, amelynek során megalapozottá vált a gyanú, hogy az idős férfit egy ismerőse, az 59 éves S. Mihály ölte meg.

Az ügy részleteiről Szabó Vendel r. ezredes, a megyei rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese és Dr. Kovács Gábor r. alezredes, a BKMRFK Bűnügyi Osztályának vezetője sajtótájékoztatón számolt be.

A rendőrtisztek beszámoltak arról, hogy S. Mihály először csak tanúként történt meghallgatása során egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tett, majd miután megbukott a poligráfos vizsgálaton, bevallotta a bűntettet.

Kiderült, hogy kiskunhalasi tanyáján egy tervezett zöldséglopás előkészületei közben összevesztek, ő pedig kalapáccsal több ütést mért az áldozat fejére, aki életét vesztette. Ezután a tanya udvarán ásta el a holttestet, majd 2015 őszén a lebukástól félve úgy döntött, a maradványokat kiviszi az erdőbe.

A műveletet azonban nem sikerült maradéktalanul elvégeznie, árulkodó maradványok maradtak az udvarán. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa és tetemkereső szolgálati kutyája segítségével a csontváz hiányzó részeit meg is találták nála a rendőrök.

S. Mihályt őrizetbe vették a nyomozók, a nyomozás jelenleg is folyamatban van. 

KiskunhalasKiskunhalasrendőrségemberölés