2024.04.12, Péntek

Elismerést kapott a kiskunhalasi lövöldözőt elfogó négy férfi

2016.03.23. 14:46

Polt Péter legfőbb ügyész köszönetét fejezte ki a március 16-án a Kiskunhalasi Járásbíróság és a Kiskunhalasi Járási Ügyészség épületében történt jogtalan támadás elhárításában résztvevőknek és elismerésben részesítette őket szerdán, Budapesten - közölte a Legfőbb Ügyészség. 

Hirdetés

Az elkövető elfogásában tanúsított kiemelkedően bátor cselekedetéért Madácsi Károlyt, a Kiskunhalasi Járásbíróság gondnokát, bátor cselekedetéért Mohai Gábor biztonsági őrt, bátor helytállásáért Kertész Norbert címzetes rendőr törzsőrmestert (Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság) és Letavecz Gábor rendőr főtörzsőrmestert (a Bács-Kiskun megyei főkapitányság) a legfőbb ügyész pénzbeli elismerésben részesítette.
Polt Péter ünnepi köszöntőjében kiemelte, hogy az ügyészségi és bírósági dolgozók biztonsága fontos, kiemelt szempont. A legfőbb ügyész példátlannak nevezte mindazt, ami március 16-án a Kiskunhalasi Járásbíróság és a Kiskunhalasi Járási Ügyészség épületében történt. A biztonságért felelős emberek bátor cselekedete, valamint a két rendőr bátor helytállása ennek ellenére képes volt megfékezni a váratlan és súlyos támadást - tette hozzá.


Múlt szerdán, nem sokkal 9 óra előtt egy férfi jelent meg Kiskunhalason a bírósággal közös járási ügyészségi épületnél azzal a szándékkal, hogy megöli a vezető ügyészt. A férfi a biztonságiakkal közölte, hogy a vezető ügyészt keresi, a biztonságiak pedig azt válaszolták neki, várnia kell. Amikor át akarták vizsgálni, papírdobozból kivett egy gépkarabélyt, az egyik biztonsági őrre fogta, és felszólította, hogy vezesse őt a vezető ügyészhez. A biztonsági őr és a gyanúsított - akinél kétszáznegyven lőszer is volt - ekkor elindult, ám a bíróság gondnoka közbelépett. Dulakodás alakult ki, és ekkor lövések is eldördültek. Végül az épületben más okból tartózkodó rendőrök segítségével sikerült lefegyverezni az elkövetőt.
A férfit emberölés előkészületével, lőfegyverrel és lőszerrel visszaéléssel, valamint kényszerítéssel gyanúsítják. A bíróság elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását, amelyet az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell töltenie.

mti

kapcsolódó anyagunk: Lövöldözés a kiskunhalasi ügyészségen

Galéria

KiskunhalasKözélettéglás péterügyészséglövöldözéspolt péter