2022.06.30, Csütörtök

Kapacitásbővítés a Halaspack Bt-nél

2016.06.05. 09:23

A kiskunhalasi székhelyű csomagolóanyag gyártó cég papírcsőgyártó kapacitását bővítette. Mostantól a papírcsövek modernebb berendezésekkel, a mai igényeknek megfelelő méretben állíthatók elő. A beruházás 100 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatást kapott 48,86 %-os intenzitás mellett​.

A papírcsövek gyártása folyamatosan fejlődő terület, ezért a Halaspack Bt. saját innovációs adaptációkkal, saját fejlesztésű, egyedi megrendelésű gépekkel is igyekszik megtartani és növelni piaci potenciálját.

A papírcső gyártásban korábban használt berendezés maximum 154 mm-es pályaszélességű papírpályákból volt előállítható. A projektben olyan új letekercselő és ragasztózó műveket szereztek be, amellyel lehetővé vált a pályaszélesség 200 mm-re történő megnövelése. Ezáltal a csőgyártó kapacitás bővült, a papírcsövek modernebb berendezésekkel, a mai igényeknek megfelelő méretben állíthatók elő.

A projekt a hazai ipar fejlesztése érdekében hozzájárult a kiemelt iparágakban fejlesztő mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásának bővítéséhez, korszerű termékfejlesztési környezetet kialakításával, modern eszköz- és géppark használatával biztosítja a cég számára a versenyképesség feltételeinek megteremtését. A fejlesztés által a cég exportnövekedési potenciálja növekszik, munkahelymegtartó képessége emelkedik.

A beruházás az Európai Unió finanszírozásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával Kiskunhalason a HALASPACK Bt. Majsai út 3/A. szám alatti telephelyén valósult meg. „A Halaspack Bt. spirálcső gyártó kapacitásának bővítése” című projekt a GINOP-1.2.1-14-2014-00091-es konstrukció keretében jött létre, amely a Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése című pályázati kiíráson 100 millió forint európai uniós, vissza nem térintendő támogatásban részesült 48,86 %-os intenzitás mellett.

A Halaspack Bt-ről

A Halaspack Dobozgyártó Kft. múltja 1965-ig nyúlik vissza, amikor a Papíripari Vállalat Kiskunhalasi Gyára szervezetén belül kezdődött meg a dobozgyártás. A 60-as és 70-es években stancolt, majd nyomott és stancolt dobozok gyártása volt a fő profil. A 80-as évek második felében a Papíripari trösztön belül nyomdai tevékenység is történt, valamint az export gyógyszeres dobozok gyártása volt az elsődleges termékkör. A 90-es évek első felében a privatizáció során a Dunapack befektetői csoportjához tartozott a gyár, Halaspack Rt. néven működött tovább. Ebben az időszakban megtörtént a vállalat divízionális szerkezeti átalakítása, ami lehetőséget adott a szervezeti egységek gazdasági működésének elkülönítésére. 2000-ben az újabb tulajdonosváltással egy időben a dobozgyártó divízió különálló cégként folytatta tovább működését: Halaspack Dobozgyártó Kft. néven. A Kft. 2005-ben fizikailag is elkülönült az anyacégtől, új telephelyre költözött. 
Átlagosan 15-17 fő dolgozik a Kft. alkalmazásában.

forrás: Halaspack Bt.

Galéria

Gazdaságginophalaspackpapírcsőcsomagolóanyag gyártás