2024.07.21, Vasárnap

Kiskunfélegyházára érkezik a Richter Egészségváros

2016.05.19. 11:33

A Richter Gedeon Nyrt. 2.000.000 forintos alapadományt ajánl fel a Kiskunfélegyházi Városi Kórház és Rendelőintézet számára, de hogy ez végül mekkorára nő, az a félegyháziakon múlik.

Milliókat ér az egészség május 21-én Kiskunfélegyházán, a Városi Kórház számára legalábbis mindenképp. Szeretnék felhívni a lakosság figyelmét az egészségtudatos életmódra, egyben jótékonyan tenni a kórházért a közösség erejével. A Richter Gedeon Nyrt. 2.000.000 forintos alapadományt ajánl fel a Kiskunfélegyházi Városi Kórház és Rendelőintézet számára, de hogy ez végül mekkorára nő, az a félegyháziakon múlik.

A Richter Egészségvárosban elérhető programok az egészséges életmódot meghatározó valamennyi területet érintik, így a testedzésre, a helyes táplálkozásra, az egészségmegőrzése, valamint a lelki egészség-, a kiegyensúlyozott élet kialakítására vonatkozóan részesülnek tanácsadásban korosztálytól függetlenül mindazok, akik részt vesznek a rendezvényen.

Május 21-én, szombaton a Kossuth utcában megrendezésre kerülő eseményen a kiskunfélegyházi lakosoknak lehetőségük lesz egy nap alatt több, sokszor nehezen elérhető vizsgálaton, tanácsadáson ingyenesen részt venni: szív- és érrendszeri megbetegedések, idegrendszeri zavarok, érszűkület vizsgálat, prosztata (PSA) szűrés, csontsűrűségmérés, koleszterinszint- és vérnyomásmérés, asztmaszűrés, illetve bőr- és körömgomba szűrés. A fájdalomcsillapítás, memóriazavar, szorongás és depresszió, nőgyógyászati szaktanácsadás mellett mell-önvizsgálat tanácsadás is elérhető a tanácsadó sátrak sorában. Az érdeklődő lakosok a szűrővizsgálatokhoz kapcsolódó témákban hallhatnak előadásokat egész nap a Kiskunfélegyházi Kórház szakembereitől.

A program egészségnagykövetei: Rákóczi Ferenc műsorvezető, Béres Alexandra fitnesz világbajnok, Katus Attila aerobik világbajnok, Radványi Dorottya és Jaksity Kata műsorvezetők, valamint Rácz Zsuzsa írónő és Nagy Tímea olimpiai bajnok párbajtőrvívó hirdetik: minden életkorban és életszakaszban törődni kell a testi-lelki egészséggel.

Az egészségnap fókuszában az egészségtudatos életmód kialakítására való ösztönzés mellett a helyi kórház támogatása áll. A támogatás mértéke a helyi lakosok aktivitásán múlik, hiszen a Richter Gedeon Nyrt. 2.000.000 forintos alapadománya az egyes programokon való részvételért járó adománypontokkal növelhető, az alapadomány összegét a Richter pontonként 300 forinttal megemeli.

A cél széndioxid terápiás gőzkabin, valamint PUVB fényterápiás eszköz beszerzése.

- Örömmel tapasztalom, hogy a lakosság részéről nagy igény mutatkozik a szűrőprogramokra. A Richter Egészségváros egy olyan páratlan rendezvény, mely komplett szűrésekkel jelentkezik, és ahol az érdeklődők megoldást kapnak problémájukra. További motiváció a résztvevőknek, hogy saját egészségükön túl a kórházért is jót tesznek – nyilatkozta Dr. Körtvélyessy András, a Városi Kórház és Rendelőintézet intézetvezető főorvosa, főigazgató helyettese.

- Az eddigi hét év alatt a lakosok aktív részvételével több mint 209 millió forintot adományoztunk a kórházaknak. Mintegy kilencvenezer szűrésből tizenkilencezer olyan esetet szűrtünk ki, amely azonnal további ellátást, vizsgálatot igényelt. Programunk üzenete, az egészségért való tevőleges felelősségvállalás reményeink szerint százezrekhez jutottak el – foglalta össze a kezdeményezés az eddigi hét év alatt elért sikereit Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kormányzati kapcsolatok és PR vezetője.

A családi rendezvényt kiskunfélegyházi tánccsoportok, egyesületek -  Nippon Zengo és Fliszár Dóra - Gymstick Elite Trainer Team,  Piros Rózsa Táncegyüttes, Főnix Dance Tánc és Fitness Stúdió, Silver Step Táncstúdió, Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola - bemutatói színesítik. Az egészségnapot felvezető reggeli egészségsétát a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar kíséri. A helyszínről élőben jelentkezik Garami Gábor a Class FM kívánságműsorával.

forrás: Richter Egészségváros

Galéria

KiskunfélegyházaKiskunfélegyházaadománykórházrichteregészségváros

Ajánló