2021.09.25, Szombat

Beruházás a Félegyházi Pékségnél

2016.02.05. 10:32

A kormány elindította nagyvállalati beruházási programját, amelynek keretében 2015-ben 3 milliárd, ebben az évben 15 milliárd forint támogatást ad költségvetési forrásból azoknak a társaságoknak, amelyek az uniós forráshoz nem juthatnak hozzá. Ennek keretében nyert támogatást a Kiskunfélegyházi Malom Kft. Február 4-én tartott bemutatón Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter mondott beszédet a Pékség kapacitásbővítő beruházásának bemutatóján.

A támogatást azok a cégek kaphatják, amelyek új munkahelyeket teremtenek, modern technológiát alkalmaznak és eredményesen vesznek részt a piaci versenyben - hangsúlyozta a miniszter. A kiskunfélegyházi cég 960 millió forintos beruházásához a központi költségvetés 480 millió forint, vissza ne térítendő támogatást adott. Varga Mihály nemzetgazdasági érdeknek nevezte, hogy ne kerüljenek hátrányba azok a hazai nagyvállalatok, amelyek nem részesülhetnek uniós pályázati forrásból.

A Félegyházi Pékség Délkelet-Magyarország meghatározó friss pékárut termelő vállalkozása, melynek piaca nyugaton a Duna vonaláig, keleten és délen az országhatárig, északon a Dunakanyarig terjed, beleértve egész Budapest területét. 

A cég 1999-ben kezdte meg működését az akkori kiskunfélegyházi villanymalom helyén, ahol 2001-ig kizárólag malomipari termékek előállításával foglalkoztak. 2001. március 1-jén került a kenyérgyár a Kiskunfélegyházi Malom Kft. tulajdonába. Ekkor 20 fővel kezdték meg működésüket. 2004-ben a gazdasági és technológiai hatékonyság ésszerűsítése miatt profiltisztítást hajtottak végre, mivel a sütőipari tevékenység folytatásának és fejlesztésének és a malomipari tevékenységnek is igen magasak voltak a beruházási és fejlesztési költségei. A malomipari tevékenységet befejezték, így 2004 őszétől kizárólag sütőipari vállalkozásként tevékenykednek.

A kezdetek óta folyamatosan fejlődnek. Célul tűzték ki, hogy a fogyasztókat kiváló minőségű pékáruval lássák el, minél szélesebb rétegben. Az évek során termelési terük és kapacitásuk is a sokszorosára növekedett. Régi gépeiket folyamatosan korszerűsítik, újakra cserélik, ezzel is biztosítva a minőséget és hatékonyságot.
Beszállítóikat is ez alapján választják ki. Törekszenek rá, hogy kizárólag olyan partnerekkel dolgozzanak együtt, akik elkötelezettek céljaik mellett, termékeikkel és tudásukkal segítik azok elérésében.
2001-ben nyitották első saját mintaboltjukat Kecskeméten. Szerették volna, hogy a termékeikkel a vásárlókkal személyesen találkozzanak, munkájuk gyümölcsét első kézből adhassák át. Mára közel 90 pékáru boltot üzemeltetnek, naponta 40-45.000 vásárló választja üzleteiket.

2013-ban ismét mérföldkőhöz érkeztek. Szerették volna új szintre emelni mintaboltjaikat és a kiszolgálás színvonalát. Több mint 1 éves tervezés és munka után 2014-ben teljesen megújultak. Az új logó a kiváló minőség mellett már sokkal többet jelentett. Helyben sütött pékáruval, friss szendvicsekkel bővítették kínálatukat, melyeket több helyen már helyben is fogyaszthatnak kedves vásárlóik. Nem titkolt céljuk, hogy a pékáru vásárlást és fogyasztást élménnyé varázsolják üzleteikben.

A Félegyházi Pékség 100%-ban magyar tulajdonú, családi vállalkozás. Jelenleg közel 800 kollégának biztosítanak munkalehetőséget és megélhetést Kiskunfélegyházán és mintaboltjaikban.

Forrás: felegyhazipekseg.com / MTI Fotó: Ujvári Sándor

Galéria

Kiskunfélegyházapékségberuházáskapacitásbővítés