2024.03.02, Szombat

„Nyomot hagy benned” - bűnmegelőzési nap Kiskunfélegyházán

2016.03.10. 10:58

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság „Bűnmegelőzési és Katasztrófavédelmi Nap”-ot szervezett a város mellett lévő „lóúsztató” területén. 

Hirdetés

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával „Bűnmegelőzési és Katasztrófavédelmi Nap” elnevezéssel szervezett ismeretterjesztő rendezvényt a város mellett lévő „lóúsztató” területén. A rendezvény célja az áldozattá válás megelőzése, az önkéntesség és a hasznos szabadidős programok népszerűsítése volt.

A délelőtt folyamán a hat helyi középiskolából érkező több mint 250 tanuló betekintést nyerhetett a helyi kutató-mentő alapítvány munkájába, megnézhették és kipróbálhatták a Magyarországon egyedi kétéltű és speciális járműveiket. A diákok a változatos programoknak köszönhetően felvilágosítást kaptak a katasztrófavédelem munkájáról, megismerkedhettek egy tűzoltóautó felszereléseivel, valamint az Országos Mentőszolgálat munkatársai segítségével elsajátíthatták és gyakorolhatták az újraélesztés helyes technikáját.

Mahlaj Róbert rendőr őrnagy, a rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője előadásában megismertette a tanulókkal a vízi balesetek kiváltó okait, megelőzésük módszereit és a segítségnyújtás lehetőségeit, valamint a résztvevők az egyenruhásoknak köszönhetően betekintést nyerhettek a nyomrögzítés szerteágazó világába is.

A Kiskunfélegyházi Ebtenyésztők és Sportkutyások Egyesülete jóvoltából a rendezvény keretében egy mentőkutyával is megismerkedhettek a helyi középiskolások.

A magas színvonalú bemutatókon túl a jelenlévő előadók hasznos szabadidős programokkal is színesítették a délelőttöt. A fiataloknak lehetőségük nyílt a fotózás alapjainak elsajátítására, megismerkedhettek a solymászattal, kipróbálhatták magukat önvédelmi és küzdősportokban, valamint részesei lehettek egy élménypedagógiai módszereken alapuló foglalkozásnak is.

A rendezvény főszervezője, dr. Horváth-Rekedt Gréta rendőr főhadnagy, bűnmegelőzési előadó a nap folyamán egy játékos versenyt is szervezett a fiataloknak: a tartalmas programokon szerzett benyomásaik alapján kitalálhatták a nap szlogenjét. A számos ötlet közül végül a „Nyomot hagy benned” jelmondat lett a nyertes. Az ötletgazda tárgyjutalomban részesül, amelyet Timafalvi László rendőr ezredes, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság vezetője ad át a győztes tanulónak.

forrás: police.hu

Galéria

KiskunfélegyházaKiskunfélegyházarendőrségbűnmegelőzéslóúsztatóáldozattá válás