2024.03.02, Szombat
Véget ért a II. Duna-Aszfalt Terep-rallye Kupa Bugacon

Véget ért a II. Duna-Aszfalt Terep-rallye Kupa Bugacon

2016.03.21. 08:38

Az autósoknál Marcin Lukaszewski és Magdalena Duhanik, a motoros Európa-bajnoki értékelésben Lubomir Vojkuvka, a quados Európa-bajnoki értékelésben pedig Tomas Kubiena győzött a II. Duna Aszfalt Kupán.

Hirdetés

 Magyar sikerek is születtek: az Open kategóriában a motorosoknál Linninger Patrik, a quadosoknál Heiszer Károly diadalmaskodott. A nagy csata elmaradt, a helycsere azonban nem az autósoknál: Miroslav Zapletal és Bartosz Momot tegnap délután gyengélkedő Hummerje vasárnapra sem emberelte meg magát, így a Marcin Lukaszewski – Magdalena Duhanik párosnak sikerült megelőznie a cseh-lengyel duót, és végül a második győzelmüket is behúzták a Duna Aszfalt Kupán.

 

“Nagyon szerettünk volna győzni, tehát nyomtuk a gázt, ahogy csak tudtuk. Amikor sikerült megelőznünk Miroslav Zapletalt, onnantól már kicsit óvatosabban mentünk, mert tudtuk, hogy biztos a győzelmünk. Így a másik irányban még érdekesebb volt a pálya, az itiner ismét tökéletes volt, és Marcin nagyon élvezte az ugratókat, szép nagyokat repültünk” – mondta el a győztes páros navigátora, Magdalena Duhanik.

A dobogó legalsó fokán is helycsere történt: az egész hétvégén a harmadik helyen álló Korda Erik – Csató Attila kettős autóján tíz kilométerrel a vége előtt eltört az egyik féltengely és megadta magát a fék, az ezek miatt elszenvedett időveszteség pedig elég volt ahhoz, hogy a magyar páros leszoruljon a dobogóról a negyedik helyre. Az utolsó dobogós pozíciót a Piotr Bialkowski – Artur Kolodziej duó örökölte meg, mindössze 25 másodperccel megelőzve a magyarokat.

Az ötödik helyet Tomas Ourednicek és Pavel Vaculik szerezte meg, megelőzve a Szalay Balázs – Bunkoczi László kettőst és a Zdenek Porizek – Marek Sykora párost.

A TH kategóriában a Sólyom Olivér – Galbács Mátyás páros győzött Kapitány Dorottya és Szőke Nikolett előtt. A szombaton vezető Jobbágy Ákoséknál a technika ördöge tett többszörös látogatást, végül nem tudták befejezni a versenyt. A Challenge-eseknél a Murczin Vivien – Murczin Zsolt duó bizonyult a leggyorsabbnak Bognár Attila és Bencsok Péter előtt.

A motoros Európa-bajnoki értékelésben a cseh Lubomir Vojkuvka volt a leggyorsabb. Mögötte nagy volt a csata a második helyért a többszörös Európa-bajnok Pedro Bianchi Prata és az olasz Ivano Zaccheo között. Ebből végül a portugál jött ki jobban, így az övé lett az ezüstérmes pozíció.

“Ebbe az irányba nehezebb volt a pálya, nagyon boldog vagyok, hogy sikerült győznöm. Az egész hétvégét nagyon élveztem, mindig szívesen jövök Magyarországra versenyezni” – nyilatkozta Lubomir Vojkuvka.

A quadosok Európa-bajnoki értéklésében a cseh Tomas Kubiena, az UTV-s mezőnyben a lengyel Tadeusz Wisniewski győzött. A motoros Open kategóriában Linninger Patrik, a quados Open kategóriában Heiszer Károly állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

 

Forrás: http://www.terep-rallye.hu

Galéria

KiskunfélegyházaBugacDuna-Aszfaltterep-rallye