2024.03.19, Kedd
Újabb ipari parkot alakítottak ki Kiskunfélegyházán
Fotó: Fantoly Márton/kiskunfelegyhaza.hu

Újabb ipari parkot alakítottak ki Kiskunfélegyházán

mti

2020.11.11. 15:04

Az új, mintegy 30 hektáros ipari parkot egy év alatt alakították ki. A modern, portaszolgálattal, kerítéssel, teljes út- és közműhálózattal ellátott terület iránt nagy az érdeklődés, hiszen már több előszerződést is kötött a kiskunfélegyházi önkormányzat. Az új ipari parkban négyzetméterenként - áfa nélkül - 1550 forintért értékesítik a területeket.

Hirdetés

Befejeződött az 1,4 milliárd forintnyi európai uniós támogatásból megvalósuló ipari park kialakítása Kiskunfélegyházán.

A városházán tartott sajtótájékoztatón kedden Balla László alpolgármester elmondta: ez az év Kiskunfélegyházán nemcsak a járvány elleni védekezésről szól, hiszen a belváros mintegy 2 milliárd forintból megvalósuló teljes megújulása a megye legnagyobb összegű, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből finanszírozott projektje volt. A város határában, a Kiskunfélegyházát Kiskunmajsával összekötő közút mentén, a korábbi mellett kialakított ipari park pedig a megye második legnagyobb összegű TOP-keretből támogatott projektje.

Balla László hangsúlyozta: az ipari park nem csupán az idetelepült vállalkozásoknak remek lehetőség, hanem az önkormányzat számára is stratégiai jelentőségű. A területek értékesítéséből származó bevételen túl a vállalkozások adóbefizetéseire is számítanak, így a fejlesztés jó néhány út- és járdaépítést, közterület- és közintézményfejlesztést alapozhat meg.
Az alpolgármester arról is beszélt, hogy már dolgoznak a meglévő két ipari park továbbfejlesztésén. Terveik szerint a következő években megépül az első ipari park feltáró útja, amely kényelmesebb bejutást biztosít a régi laktanya területén lévő iparterületre. Saját forrásból felújítják a Majsai úti kerékpárutat, ami nemcsak az ipari parkok megközelítését, hanem a haleszi városrészben élők biztonságos közlekedését is szolgálja. Az új ipari park pedig a közeljövőben belső kerékpárhálózattal bővülhet.
Emlékeztetett: az ipari parki beruházás Kiskunfélegyháza gazdasági fejlődésében mérföldkő, hiszen a város területén gyakorlatilag elfogytak az értékesíthető iparterületek. Az első ütemben, az egykori laktanya területén kialakított ipari park is megtelt, az ingatlanok egy kivételével tulajdonosra találtak. A nagyjából 18 hektáros területen mintegy 10 vállalkozás működik jelenleg, főként a szállítmányozás, az élelmiszeripar és autójavítás területén - tette hozzá Balla László.

KiskunfélegyházaKiskunfélegyházaipari park