2024.04.16, Kedd
Szerdától indul a félegyházi COVID-szűrőhely
kiskunfelegyhaza.hu

Szerdától indul a félegyházi COVID-szűrőhely

kiskunfelegyhaza.hu

2020.11.26. 10:11

A szűrőhely létrehozása nagy segítséget jelent azoknak a helybélieknek, akiknek államilag elismert, gyors COVID-teszt eredményre van szüksége.

Hirdetés

E célra szerdától, azaz november 25-étől egy szűrőbusz áll rendelkezésre a sportcsarnok főbejáratánál, amit a Szalai Busz Kft. az igényeknek megfelelően átalakított, és térítésmentesen a város rendelkezésére bocsátott.

A szűréseket dr. Patkós Róbert, az Egészségközpont orvosigazgatója végzi előzetes telefonos időpontegyeztetés után. Időpontot kérni a 06-67/784-834-es telefonszámon lehet hétfőn, szerdán és pénteken 8 és 12, kedden és csütörtökön 13 és 17 óra között.

Az itt levett mintákat akkreditált laboratóriumban elemzik, az Állami Népegészségügyi Központ által elfogadott eredményt pedig (amit szükség szerint angol, vagy német nyelven is elkészítenek) 48 órán belül garantálják, de a gyakorlat szerint azt már a mintavételt követő napon megkapják az ügyfelek.

A PCR tesztelés ára gazdasági társaságoknak az államilag kötelező hatósági ár, ami 19.500 forint, míg magánszemélyeknek bekerülési költségen végzi el a doktor úr, ami 17.000 forint.

KiskunfélegyházaKiskunfélegyházaCOVID-szűrőhely