2024.04.26, Péntek
Új minőséget kap a szabadidő eltöltése a kiskunfélegyházi Petőfi-lakótelepen
kiskunfelegyhaza.hu

Új minőséget kap a szabadidő eltöltése a kiskunfélegyházi Petőfi-lakótelepen

kiskunfelegyhaza.hu

2020.09.15. 16:41

A Petőfi-lakótelepen adták át a felújított közösségi- és játszóteret szeptember 12-én. Az ünnepélyes átadón Balla László alpolgármester, Kecskeméti Katalin, a kivitelező ÚTÉPKER Kft. ügyvezetője és Horváth Gábor, a körzet önkormányzati képviselője közösen vágták át a nemzeti színű szalagot. Az átadást követően a Kiskunfélegyházi Mazsorett Együttes műsora szórakoztatta a megjelenteket.

Hirdetés

Balla László alpolgármester az átadáskor megfogalmazta: – Minden városvezető, képviselő-testület számára nagy öröm egy olyan város, ahol a játszóterek száma gyarapodik és a játszóeszközök minősége évről évre egyre jobb lesz. Amikor elkezdődött ennek a játszótérnek az építése, jó néhányan felhívtak, és nekem szegezték a kérdést: Megszűnik a játszótér? Miért teszik tönkre a gyerekek játszóhelyét? És lám, egy sokkal szebb, sokkal modernebb játszótér, sőt egy közösségi tér is épült mellé a régi, elavult, elhanyagolt helyszínen.

Személyes tapasztalatom is azt mutatja, hogy különösen délután foglalják el most már nagy örömmel a gyerekek a játszóteret, a szülők és hozzátartozók pedig a padokat. Úgy gondolom, hogy egy városnak nem csak a versenysportra kell összpontosítani. Lehetőséget kell teremteni a tömegsportra, a szabadidős sporttevékenységekre is, amelyhez ez a közösségi tér és játszótér kiváló helyet ad. Ráadásul ezt a közösségi teret úgy alakították ki, hogy a későbbiekben a lehetőségekhez mérten még bővíteni is lehessen. Remélhetőleg néhány éven belül az is megvalósulhat. Addig is használják a következő évtizedekben sérülésmentesen, a szabadidő hasznos és kellemes eltöltésével ezt a szép, parkosított teret – zárta gondolatait az alpolgármester.

Horváth Gábor, a körzet önkormányzati képviselője így fogalmazott: – Aki emlékszik erre a csupasz, kopár területre, amelyen egy egyszerű játszótér volt, most biztosan örömmel tölti el szívét a színvonalas közösségi tér látványa. Én, mint önkormányzati képviselő azért vagyok büszke, mert az eddigi munkálatok meghozták gyümölcsüket és érzékelhetjük a városrész fejlődését is.

KiskunfélegyházaKiskunfélegyháza