2023.11.29, Szerda
Közösségi térrel születik újjá a volt Vasas-pálya Kiskunfélegyházán
Fotó: Fantoly Márton

Közösségi térrel születik újjá a volt Vasas-pálya Kiskunfélegyházán

kiskunfelegyhaza.hu

2020.06.08. 17:50

Az első ütemben többek között a nyitott közösségi tér kialakítása, a sportpálya megújítására, szolgálati lakás kialakítása, két darab szociális bérlakás vásárlására és felújítására, és közbiztonsági fejlesztésekre kerül sor.

Hirdetés

Hamarosan új sport- és szabadidőközpont létesül a félegyházi volt Vasas-pálya területén. A fejlesztés aktualitásairól Farkas Mihály projektmenedzser elmondta, hogy a támogatási szerződés megkötése és a pályázat benyújtása között eltelt két és fél év miatt a kiviteli költségek olyan mértékben haladják meg a kivitelezésre kapott támogatást, hogy az többlettámogatási igény benyújtásával nem kezelhető. Ezért született az a döntés, hogy a tervezett fejlesztést két ütemre bontva valósítja meg az önkormányzat.

Mivel idén május 29-i beadási határidővel ismét megnyíltak Bács-Kiskun megyében a TOP szociális városrehabilitációs pályázatai, a félegyházi önkormányzat pályázatot nyújtott be a második ütem megvalósítása érdekében a Leromlott városi területek rehabilitációja című felhívásra, 233 millió forint, továbbá a kapcsolódó ESZA-fejlesztéseket tartalmazó A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok című felhívásra 69,9 millió forint támogatási összeggel. A második ütem nyolc darab szociális bérlakás felújítását tartalmazná a kapcsolódó infrastruktúra fejlesztésekkel. A pályázatok benyújtásával a Vasas-pálya és környezetének megújulása két projekt keretében, az önkormányzati önerő minimalizálásával történhet meg.

Az új komplexum nemcsak a környékben élők, hanem az egész város lakosságának szolgálatába áll majd játszótereivel, fitnesz, kosárlabda és futópályáival, zöldfelületeivel. A körbekerített új sportparkot térfigyelő kamerákkal is ellátják. Az épülő új helyiségek közül néhányat – többek között egy szolgálati lakást – a polgárőrség használ majd. Ettől többek között a környék közbiztonságának javulását várják. A beruházással a Bankfalu eddig elhanyagolt része kel új életre.

 

KiskunfélegyházaKiskunfélegyháza