2023.12.10, Vasárnap
Tovább szépül a félegyházi városháza

Tovább szépül a félegyházi városháza

kiskunfelegyhaza.hu

2019.11.08. 14:05

Megtartotta első rendes ülését Kiskunfélegyháza képviselőtestülete, 16 napirendi pontot tárgyaltak meg a városatyák. Eldőlt például, hogy a városháza eddig kimaradt üzletportáljai is megújulnak hamarosan.

Hirdetés

A képviselő-testület egy korábbi ülésén döntött arról, hogy a Kossuth utca 1. szám alatt lévő, 367 négyzetméteres üzlethelyiség bérleti jogát pályázati úton hasznosítja. A pályázat kiírásának lényeges eleme volt az a kitétel, hogy a bérlő az üzlethelyiség utcafronti homlokzatát, nyílászáróit és portáljait saját költségén, teljes mértékben felújítja egy éven belül, mégpedig az önkormányzat által rendelkezésre bocsátott engedélyes kiviteli tervek alapján. A kiírásra egyetlen pályázat érkezett, mégpedig a jelenleg is birtokban lévő Rossmann Magyarország Kereskedelmi Kft.-től, amely továbbra is kiskereskedelmi tevékenységet kíván folytatni a frekventált helyen lévő üzlethelyiségben.

Alács Miklós vagyongazdálkodási osztályvezető a testületi ülésen beszámolt arról is, hogy az elvárt beruházás félig elő van készítve. Ugyanis a talpgerendák az üzlethelyiség portáljai alá még akkor be lettek helyezve, amikor a városháza másik oldalán a jelenlegi bérlő helyreállította a portálokat és a homlokzatot az önkormányzat kérése szerint. Már akkor elkészültek a tervek is, így a jelenlegi beruházáshoz már csak engedélyeztetni kell azokat. Az osztályvezető szerint egy hónapon belül kézhez is kaphatja a bérlő, akinek ezt követően egy éve lesz a beruházás elvégzésére, a maga által megválasztott ütemezésben.

forrás: kiskunfelegyhaza.hu

KiskunfélegyházaKiskunfélegyháza