2024.03.29, Péntek
Megérkeztek a Zöld város nagyágyúi
Fotó: Fantoly Márton

Megérkeztek a Zöld város nagyágyúi

kiskunfelegyhaza.hu

2019.11.24. 10:42

November 20-án, szerdán reggel érkezett meg az első szállítmány a hollandiai faiskolából Kiskunfélegyházára a Zöld város „nagyágyúival”, a méretes, előnevelt fákkal. Még aznap délelőtt megkezdődött az ültetés is. Először a városházával szemben, a magnóliák, azaz liliomfák kerültek a végleges helyükre.

Hirdetés

A következő napokban még legalább egy tucat nyergesvontatóval szállítják Félegyházára a szeptemberben kiválasztott egyedeket. A Zöld város programban több, mint 200 új fát ültetnek el. A 85 legnagyobb példányt – háromfajta platánt, magnóliákat, tiszafákat, japán díszcseresznyéket és egy aranyalmát – a jóhírű, évente 450 ezer fát értékesítő holland faiskolából szállítják, amelynek szakemberei az ültetést is felügyelik.

Az első kép a Félegyházára érkezése után, a leveleit már elhullató, ültetéshez előkészített, megmetszett egyed leemelésének pillanatát örökíti meg, a második pedig még a faiskolában, szeptemberi kiválasztásakor készült a platánfáról. Ezt a fát három másik társával együtt az Ótemplom előtt csodálhatjuk majd, reményeink szerint még nagyon hosszú ideig.

 

KiskunfélegyházaKiskunfélegyháza