2024.04.23, Kedd
Május 6-án nyit a Félegyházi Termál Parkfürdő strandja
Fotó: Seres Attila

Május 6-án nyit a Félegyházi Termál Parkfürdő strandja

kiskunfelegyhaza.hu

2019.05.02. 16:41

A megnyitással a strand új szolgáltatásokkal is bővül, valamint a terület zöld részei is megszépülnek.

Hirdetés

A Zöldváros projekt kivitelezési munkálatai is hamarosan befejeződnek a strand területén, ugyanis a városi öntözőrendszert tápláló vizet a kórházi gyógyfürdőből a strand területén elhelyezett csatornarendszeren keresztül vezetik el a Hősök parkjába kialakítandó tározóhoz. Ehhez a fürdő területét részlegesen, az ásási munkákból kifolyólag újra kellett füvesíteni. Az új fű megerősödéséig a strand bizonyos részeit lezárják.

A változékony, tavaszi időjárás nem könnyítette meg a szakemberek munkáját, ugyanis a kültéri termálmedencék burkolati hibáinak kijavítását a több napos eső és szeles idő miatt kisebb csúszással sikerült befejezniük. A fürdőt üzemeltető Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. célja, hogy a medencéket burkolati hibáktól mentesen, tiszta állapotban nyissák meg a fürdőközönség előtt. Ebből adódóan a szükséges vízminőség-vizsgálati eljárásokat követően lehetséges a használatuk.

Május 6-án már a kültéri nagy úszómedencét és a közkedvelt „kis sajt” termálmedencét is megnyitják.

A „nagy sajt” termálmedence és a gyermekmedence megnyitását májusban csak az időjárás felmelegedésével, illetve a hétvégékre tervezi az üzemeltető.


A strand zöldfelületei is megszépülnek

Folytatódik a strand zöld területének gondozása, ápolása, virágokkal való beültetése, amely a nyári hónapokban színes eleganciával öltözteti fel az egyébként is arborétumi idillt idéző környezetet. A tavalyi évben megkezdett virágbeültetések nagy tetszést váltottak ki vendégeik körében. Az üzemeltető figyel a gyermekjátszótér, a gyermeksziget, a strandfoci-, illetve strandröplabda pálya megújítására is, hogy a strandolás kellemes kikapcsolódás és emlék maradjon a játékos kedvű látogatók számára is.

Elsősorban a családok és főként a kisgyermekes családok kényelmére és biztonságára gondolva az üzemeltető négy napvitorlából álló rendszer telepítését rendelte meg a csúszdával is ellátott gyermekmedence fölé. A kivitelezési munkákat követően lehetővé válik, hogy az erős napsütés elől menekülő szülők kisgyermekükkel árnyékos medencében pancsolhassanak.


Új szolgáltatásokkal bővül a strand kínálata

Az üzemeltető a nyári időszakra kilépőjegy bevezetését tervezi, amely az egész napos jegyet vásárló vendégeink számára biztosít napközben 1 órás kilépést úgy, hogy a jegyet nem kell ismételten megvásárolni.

Májustól új üzletekkel bővül a Félegyházi Termál Parkfürdő kínálata. A már korábban is üzemelő masszázs és gyógypedikűr üzletek mellé egy fodrászat is társul és várja változatos szolgáltatásokkal a fürdőbe érkezőket. Júniustól a külső üzletben strandeszközök forgalmazása kezdődik. Így nem lesz gond, ha a fürdővendég otthon felejtette például a strandpapucsát, mert helyben tudja pótolni a feledékenységét, továbbá kedves ajándéktárgyak megvásárlására is lehetőség nyílik majd. A fürdő saját logós termékei a pénztárban továbbra is megvásárolhatók lesznek.

KiskunfélegyházaKiskunfélegyházastrand