2024.03.28, Csütörtök
Újraéled a bajai Vasas pálya
Fotó: Fantoly Márton

Újraéled a bajai Vasas pálya

kiskunfelegyhaza.hu

2019.04.04. 11:30

Előreláthatólag kora nyáron megkezdődnek a munkálatok, és a tervek szerint jövő tavasszal birtokba vehetik a város lakói az új létesítményt.

Hirdetés

– A polgármesteri programban külön fejezetet szántunk a városrészek közösségi tereinek megújítására. A sétáló belváros megteremtése a Zöldváros keretében már javában zajlik. Ezzel párhuzamosan olyan beruházások történnek meg hamarosan, amelyek minden városrészben megteremtik az aktív kikapcsolódás, tartalmas időtöltés lehetőségét. A Petőfi lakótelepen streetballpálya, a Kossuthvárosban futókör lesz. A Honvéd pályán – a fenntartó önkormányzati cégnek köszönhetően – eddig is folyamatosak voltak a fejlesztések, két éve például egy új, teljes értékű kosárlabdapálya épült. Erre teszi fel a pontot az elmúlt 5 év egyik legszebb beruházása, ami több okból különösen közel áll a szívemhez. Egyrészt, mivel évekig foglalkoztam itt kutyakiképzéssel, sok szép emlék fűz ehhez a helyhez. Másrészt elvi kérdésnek érzem, hogy ez a város szégyenfoltjává züllött, szebb időket látott komplexuma visszakapja régi rangját – mondta el Csányi József polgármester.

 

Az életveszélyes épületek elbontása után egy sport- és szabadidőközpont épül, ami nemcsak a környék, hanem az egész város lakosságának szolgálatába áll. A park területére tervezett játszóterek, fitnesz-, kosárlabda- és futópálya, a kerítéssel bekerített és térfigyelő kamerákkal is ellátott zöldfelületek nullától 99 éves korig minden korosztálynak alternatívát nyújtanak a kikapcsolódásra. Az új sportpark területén több helyiséget, közöttük egy szolgálati lakást is kap a polgárőrség. Fizikai jelenlétük mellett több térfigyelő kamera támogatja majd a környék közbiztonságát. Ahogy Csányi József fogalmazott: többé nem fordulhat elő, hogy például elhagyott ingatlanokba beköltözők zaklassák a park látogatóit. Emellett a projekt keretében fasort telepítenek a Liget utca teljes hosszában, a Béla király utcán új, közvilágítással ellátott zebra épül. A Roma Önkormányzattal fenntartott jó kapcsolatnak köszönhetően a Vasas pálya és az Alpári út közötti terület rendben tartására is figyelmet fordítanak. Ezt egy új játszótér, kondipálya és közösségi kertek is támogatják majd. A Vasas pálya megújulásával a Bankfalu eddig elhanyagolt része kel új életre.

forrás: kiskunfelegyhaza.hu

KiskunfélegyházaKiskunfélegyháza