2024.07.15, Hétfő
Újabb beruházást tervez a Primőr Kft. Kiskunfélegyházán
kiskunfelegyhaza.hu

Újabb beruházást tervez a Primőr Kft. Kiskunfélegyházán

kiskunfelegyhaza.hu

2019.04.21. 08:00

Önkormányzati területet vásárolt a Primőr Kft. a félegyházi önkormányzattól a Liget utcában.

Az eddig elhanyagolt, lápos, belvizes területén az ország egyik legnagyobb nagykereskedelmi cége már megkezdte a tereprendezést. Kitakarították, homokkal és zúzottkővel borítják, és körbekerítik – tudtuk meg Kiss Zsolt tulajdonostól. A gazdaságfejlesztési tevékenységért nemrégiben városi kitüntetésben részesült cégvezető azt is elmondta, hogy egyelőre még nem döntöttek a terület pontos felhasználásáról, a piaci viszonyok függvényében fogják majd eldönteni, hogy milyen típusú beruházást valósítanak meg a Liget utcai területen.

Kiss Zsolt a képviselő-testület által neki ítélt Kiskunfélegyháza Város Gazdasági Fejlődéséért kitüntetés átvételekor, tavaly augusztusban beszélt arról lapunknak, hogy cége, a Primőr Kft. napjainkban több, mint 50 kozmetikai márkát képvisel Magyarországon 11 külföldi beszállítótól, munkatársaik létszáma meghaladja a 80 főt, és több mint 600 parfümériába, drogériába és hipermarketbe szállítanak rendszeresen, többnyire saját gépkocsikkal. Partnereik között vannak többek között a Douglas, Müller, Marionnaud luxushálózatok, a DM, Rossmann, Eurofamily, Plus Market drogérialáncok, valamint a Tesco és Auchan áruházak.

Több mint egy évvel ezelőtt adták át saját, modern logisztikai központjukat 3500 négyzetméteren, amelyben munkatársaik a régi papíralapú árukiszedés helyett már elektronikus eszközök segítségével készítik elő több, mint 16 ezer cikkelemből a megrendeléseket szállításra. A cég környezettudatos szemléletét mutatja egyebek mellett, hogy fokozatosan átállva a digitális számlázásra, az elektronikus úton történő rendelésfogadásra és feldolgozásra, 2020-ra papírmentesen végzik tevékenységüket. Az új logisztikai bázison csak elektromos energiát használnak, amelyet többnyire napelemes erőmű segítségével állítanak elő, így nincs károsanyag-kibocsájtás sem.

A kitüntetett a nyárvégi interjúban kifejtette azt is, hogy feltűnő és örömteli számára a Csányi József polgármester nevével fémjelzett jelenlegi városvezetés tisztességes, vállalkozás- és polgárbarát szemlélete, a városban soha nem látott fejlesztések elindulása, amelyek egyértelműen pozitívvá teszik Félegyháza jövőjét.

KiskunfélegyházaBács-Kiskun megyeberuházásPrimőr Kft.