2024.03.29, Péntek
45 helyszínen épül újjá Kiskunfélegyháza
kiskunfelegyhaza.hu

45 helyszínen épül újjá Kiskunfélegyháza

kiskunfelegyhaza.hu

2019.02.07. 14:30

Elkészült Kiskunfélegyháza 2019. évi költségvetése. Csaknem 10 milliárd forintból gazdálkodik 2019-ben a város.

Hirdetés

Ebből 3,7 milliárd forint az uniós projektek költségvetése, és majdnem 1,5 milliárd forint a beruházásokra, felújításokra szánt saját erő. A beruházások a város 45 helyszínét érintik. E számok tükrében új értelmet nyer a régóta hallott szlogen is: Félegyháza újjáépül. Csányi József polgármester kalauzol végig a város 2019 évi költségvetés-tervezetének részleteiben. A képviselő-testület február 6-án, szerdán tárgyalta meg az erről szóló előterjesztést.

 

"2019-ben 45 helyszínen építjük újjá a várost. A fejlesztések különböző támogatások felhasználásával, vagy önerőből valósulnak meg, ezért önálló projektként kell kezelnünk azokat. Viszont egytől egyig ugyanannak a központi tervnek a részei, önállóságukban is a városvezetés által megálmodott egységes koncepciót képviselik. Ennek egyik gondolata például, hogy tudatosan kitoljuk a városközpont határait, ugyanazt a XXI. századhoz méltó, modern környezet megteremtve minden egyes városrészben, egész Félegyházán."

 

 

Így néz ki majd a főtér, madártávlatból

A Zöld várossal példa nélkül álló esélyt kaptunk arra, hogy valóban, a szó legszorosabb értelmében újjáépítsük a várost. A főtér újraértelmezésével mindennek az alapját teremtjük meg, mintegy viszonyítási pontot létrehozva. Mindezt az ezzel járó felelősség teljes tudatában tesszük, felismerve azt, hogy nemzedékek mindennapi életterét alkotjuk.

A Kossuthváros, a Petőfi lakótelep, a Darvas tér, vagy a Hősök parkja ennek tükrében kapja meg azokat a kereteket, amelyek reményeink szerint sok örömöt szereznek a jelen generációnak, majd követni tudják gyermekeink, unokáink igényeit. Értékeinket, múltunk és gyökereink emlékeit törekszünk méltó módon megőrizni. Ez a törekvés hatja át a Hősök parkjában az emlékpark kialakítását, ahogy a Bem-szobor, a Dózsa-szobor, vagy a Káposzta-csobogó elhelyezését is. - számolt be Csányi József polgármester, a további részletekről pedig itt olvashat.

 

 

 

KiskunfélegyházaKiskunfélegyházaCsányi József