2024.07.21, Vasárnap
Magas színvonalú sport, illetve kulturális programok megvalósítása a cél Kiskunfélegyházán
kiskunfelegyhaza.hu

Magas színvonalú sport, illetve kulturális programok megvalósítása a cél Kiskunfélegyházán

kiskunfelegyhaza.hu

2019.01.27. 08:51

A sportcsarnok megváltását követően a létesítmény kihasználtságának növelésére törekedik a félegyházi önkormányzat. Ennek egyik első lépéseként megalakult a Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. 2018 decemberében létrejött a Kft. két intézményét – Félegyházi Termál Parkfürdő és a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok – támogató programiroda, melynek feladata népszerű, látogatott program szervezése.

A programirodának két felelőse van, Simon Zoltán a sporttal kapcsolatos eseményeket koordinálja, Iványi Ferenc pedig menedzselve az irodát olyan programokat szervez, amelyek növelik mindkét létesítmény kihasználtságát.

– Elkészült a sportcsarnok akusztikai felújítása, ami lehetővé teszi a rendezvények megfelelő színvonalú zenei hangzását. Ezáltal a létesítmény nagyobb koncertek és kulturális rendezvények, előadások lebonyolítására is alkalmassá vált – mondta el Kordás Roland, a Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A kulturális programiroda a városi szervezetekkel, intézményekkel is együttműködik, kihasználva a sportcsarnok adottságait és lehetőségeit – a város legnagyobb fedett tere a sportcsarnok. Már élő a kapcsolat a múzeummal, a művelődési házzal és a könyvtárral, valamint az önkormányzat programirodájával.

 

A tervek között szerepel egy állandó, kiemelkedő félegyházi sportembereket bemutató kiállítás megszervezése, valamint egy sportkönyvtár megvalósítása. A könyvtárat gyűjtésből, a városi könyvtárral együttműködve megfelelő szakirodalommal látnák el, a sportkiállítás anyagát a Kiskun Múzeum biztosítja. A későbbiek során lehetőségek teremtenének fotó, illetve képzőművészeti sport és szabadidő témájú kiállítások bemutatására is.

A strand és a sportcsarnok mellett a nagyméretű és jó adottságú parkoló is helyet adhat elsősorban nyári rendezvényeknek, mint ahogyan 2018. augusztus 20-án is történt – az infrastruktúra adott.

A Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. hosszú távú terve az intézmények látogatottságának növelése, amire a leendő sportkönyvtár, vagy éppen a meglévő, de kevésbé kihasznált konditerem is lehetőséget biztosít.

Iványi Ferenc hozzátette, együttműködést terveznek az ugyancsak nemrég alakult Egészségfejlesztő Irodával, illetve támogatókat, hirdetőket, szponzorokat keresnek a sportcsarnok és a fürdő rendezvényeihez.

 

Bár a sportcsarnok elmúlt 10 éves, mégis az önálló életét a Kft. megalakulásával kezdi. Szeretnék, ha kihagyhatatlan része lenne a város és környezetének, kulturális életének és minőségi sportjának. Az út elején járva csak az látszik, hogy a feltételek kiválóak, lehet építkezni a múltból, de a 21. századi igényeket kell kielégíteni. Ez nem megy Kiskunfélegyháza sportot és kultúrát szerető lakosai nélkül. 

forrás: kiskunfelegyhaza.hu

KiskunfélegyházaKiskunfélegyházaKiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok

Ajánló