2024.03.28, Csütörtök

Jól gazdálkodik a kiskunfélegyházi önkormányzat

kiskunfelegyhaza.hu

2018.11.03. 12:02

A város pénzforgalmi számláin jelenleg 1 milliárd 249 millió forint van, ami a folyamatos működéshez szükséges költségek fedezete mellett a 216 millió forint úgynevezett általános tartalék forrása is. Ez utóbbi teszi lehetővé, hogy az új ötletek, lehetőségek megvalósításához, illetve a váratlanul jelentkező kiadásokhoz anyagi forrást lehessen társítani.

Hirdetés

Számláit határidőre, pontosan egyenlíti ki az önkormányzat, aminek köszönhetően nincs lejárt szállítói tartozása. Ez különösen nagy eredmény, ha figyelembe vesszük, hogy volt idő, amikor egymilliárd forint fölé rúgott a félegyházi önkormányzat lejárt, kiegyenlítetlen számláinak összege. Ez év végéig egyébként még 100 millió forint feletti adóbevétellel tervez a város – adta hírül a gazdálkodás aktuális adatait Kisné Drubi Anikó pénzügyi osztályvezető.

A folyamatban lévő pályázatok megvalósításához érkező forrásokat elkülönített Államkincstári számlán tartja az önkormányzat, ezek egyenlege jelenleg 2 milliárd 447 millió. Ez az összeg teszi lehetővé egyebek mellett a Zöld város programelemeinek és az Ipari park II. ütemének, az intézmények energetikai korszerűsítésének, az Új Csillag születik programnak, a foglalkoztatási paktumnak a zavartalan megvalósítását.

A soha nem látott mértékű elnyert pályázati forrás mellett saját erőből is komoly összeget fordít az önkormányzat beruházásra, fejlesztésre. Csak az egykori SZTK épület felújításának két ütemére több mint 750 millió forintot szán a város, de az előirányzatok összességében meghaladják a 2 milliárd forintot. Ebbe beletartozik egyebek mellett a sportcsarnok akusztikai fejlesztése, a József Attila iskola és a múzeum korszerűsítése, a közvilágítás fejlesztése és az Alsótemető ravatalozójának második üteme.

Ugyanakkor számos, már befejezett és rendeltetésének átadott beruházás is fémjelzi az évet a Nap utca, illetve a Kiskun utca-Béla király utca-Róna utca közötti szakasz útépítésétől a Bajcsy-Zsilinszky utca útkorrekcióján, a Jókai utcai parkolók és az Aranyhegyi lakótelep járdájának megépítésén át a Nefelejcs utca és a Csólyosi út felújításáig. Ezekre a közterületi feladatokra 430 millió forintot meghaladó összeget fordított a város.

KiskunfélegyházaKiskunfélegyházaKiskunfélegyháza Önkormányzatvárosgazdálkodás